• Business

    Σταύρος Μήτσης: Επενδυτική «έκρηξη» για τον όμιλο με τουλάχιστον 27 ξενοδοχεία έως το 2030

    Σταύρος Μήτσης – CEO της Mitsis Hotels


    Με οκτώ νέες μονάδες, εκ των οποίων οι τρεις σε περιοχές στις οποίες μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία, εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος Μήτση.

    Έως το 2030 ο όμιλος, που διοικείται σήμερα από τον Σταύρο και τη Χριστίνα Μήτση, θα λειτουργεί τουλάχιστον 27 ξενοδοχεία, βάσει του επενδυτικού προγράμματος ύψους 250 εκατομμυρίων που τρέχει. Το προσεχές διάστημα και μέχρι τη λήξη της επταετίας η Mitsis Hotels θα έχει προσθέσει στο portfolio της τρεις μονάδες σε Μύκονο και Χαλκιδική, όπου αποφάσισε η εταιρεία να επεκταθεί έπειτα από την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, τα Καμμένα Βούρλα και την Αττική.

    «Από το 2017 έως το 2021 αναλάβαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαίνισης και ανακαίνισης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και επί του παρόντος αναλαμβάνουμε μια επιπλέον πρωτοβουλία 250 εκατομμυρίων ευρώ για την πλήρη αναβάθμιση των 19 ξενοδοχείων και θέρετρων υψηλών προδιαγραφών του ομίλου μας σε πέντε σαγηνευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα έως το 2026.

    Η ανάπτυξη αποτελεί επίσης ακρογωνιαίο λίθο της συνεχούς προόδου μας, με πολλαπλές εξαγορές ξενοδοχείων και νέες εξελίξεις έργων στο εκτεταμένο μας πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια.

    Το 2022, ο Όμιλός μας πρόσθεσε δύο ακόμη ακίνητα στην Κρήτη στο χαρτοφυλάκιό μας, το Cretan Village και το Royal Mare, διπλασιάζοντας ουσιαστικά το αποτύπωμά μας στο νησί», αναφέρει στην ετήσια έκθεση CSR για το 2022, ο Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου.

    Πρόσφατα η Mitsis ανακοίνωσε το άνοιγμα του νέου αστικού ξενοδοχείου N’U Piraeus Port, στο Μέγαρο Μεταξά στο λιμάνι του Πειραιά. Η εταιρεία αγόρασε το ακίνητο τις παλιές αποθήκες της ποτοποιίας Μεταξά στην οδό Αριστείδου, που θα μετατραπεί σε τετράστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 103 δωματίων, με στόχο την προσέλκυση των επιβατών κρουαζιέρας που φτάνουν στο λιμάνι.

    Το υπό ανάπτυξη ξενοδοχείο στον Πειραιά

    Επίσης, έως το 2027 θα ανοίξει ανακαινισμένο το Bali Paradise στο Ρέθυμνο. Η εταιρεία σύναψε φέτος το Μάρτιο 10ετή συμφωνία διαχείρισης ακινήτου για το 4 αστέρων παραθαλάσσιο ξενοδοχείο για να το αναβαθμίσει σε πεντάστερο, ενώ είχε προηγηθεί το βάπτισμα του πυρός του ομίλου στη Χαλκιδική.

    Ο όμιλος αναπτύσσει νέα μονάδα σε ακίνητο της Happy Holidays, προχωρώντας παράλληλα σε 20ετή συμφωνία διαχείρισης ακινήτου με την εν λόγω εταιρεία. Η ολοκλήρωση της κατασκευής και η έναρξη λειτουργίας της μονάδας στη Σάρτη αναμένεται το 2025, ενώ ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Ολυμπιάδα θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της Mitsis.

    Οι αναβαθμίσεις μονάδων σε Καμμένα Βούρλα, Αθήνα & Ρόδο

    Εντός του τρίτου τριμήνου θα κλείσει κατά πάσα πιθανότητα η οικονομική συμφωνία της εταιρείας με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση των 50 εκατομμυρίων στο συγκρότημα του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμμένα Βούρλα. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα ανακαινιστούν ριζικά οι εγκαταστάσεις του υφιστάμενου ιστορικού 5άστερου Galini Wellness Spa & Resort, ενώ θα επαναλειτουργήσουν τα εγκαταλελειμμένα «Ράδιον», «Θρόνιον», «Ασκληπιός» και «Ιπποκράτης».

    Επίσης, η Mitsis επενδύει στην αναβάθμιση του γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, έκταση που αγοράστηκε από τον επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη, ενώ επενδυτικό πρόγραμμα 36 εκατ. ευρώ υλοποιείται για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

    Παράλληλα, θα επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου Ιντεάλ στο ακίνητο, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου, ενώ δρομολογείται η ανάθεση της εκμετάλλευσης του κινηματογράφου σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο του θεάματος.

    Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση, ύψους 15 εκατ. ευρώ, του Sofitel στο Ελ. Βενιζέλος.

    Θυμίζουμε ότι το 2022 περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Mitsis Hotels τα Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village στον Ανισσαρά Χερσονήσου, τα οποία εξαγόρασε από τον όμιλο Αγγελόπουλου. Το πρώτο έχει δυναμικότητα 341 δωματίων και 43 σουιτών σε συγκροτήματα κτιρίων, ενώ διαθέτει 29 ιδιωτικές και μοιραζόμενες πισίνες και επαγγελματικά γήπεδα τέννις.

    Το δεύτερο είναι οικογενειακός προορισμός all inclusive, έχει 322 δωμάτια, children’s club, νεροτσουλήθρα 75 μέτρων, ενώ χαρακτηρίζεται από νησιωτική αρχιτεκτονική.



    ΣΧΟΛΙΑ