• Real Estate

    Ελληνικό: Ολοκληρώνεται η ΚΥΑ για το Πάρκο ελέω… εκλογών

    • Τέτη Ηγουμενίδη
    Ελληνικό

    Ελληνικό


    Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Πάρκο στην ανάπτυξη στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, πιθανότατα σήμερα θα έχει τις υπογραφές του συνόλου των αρμοδίων μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρόκειται για την μια από τις τρεις ΚΥΑ που είναι αναγκαίες και μαζί αποτελούν ένα μόνον τμήμα των εκκρεμοτήτων για να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης με τον επενδυτή, την εταιρεία με επικεφαλής την Lamda Development.

    Το κρίσιμο ζήτημα, εφόσον τελικά προχωρήσει στο Εθνικό Τυπογραφείο η ΚΥΑ για το Πάρκο σήμερα είναι, αν θα έχει τη σύμφωνη γνώμη του επενδυτή. Οι δύο πλευρές, Lamda και αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, εκτός της γενικής γραμματέως του υπουργείο Πολιτισμού, έχουν καταλήξει, έπειτα από διαπραγματεύσεις, στη διατύπωση για το επίμαχο ζήτημα των ελέγχων που επιθυμεί να ασκεί το υπουργείο Πολιτισμού επί όλων των μελετών.

    Γεγονός είναι ότι τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση «έτρεξε» όσο ποτέ άλλοτε τις διαδικασίες για το Ελληνικό με κύριο στόχο να δείξει την πρόοδο που έχει συντελεστεί για να ξεκινήσει το έργο, για πολιτικούς λόγους, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

    Το αν αυτό θα μετρήσει θετικά στην πορεία προς την εκκίνηση του έργου θα εξαρτηθεί από το αν η ΚΥΑ για το Πάρκο έχει όλες τις αναγκαίες υπογραφές, χωρίς «υποσημειώσεις» από το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να μην προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις από τον επενδυτή και προσφυγές, κάτι που θα σημαίνει βήματα προς τα πίσω από τον στόχο να ξεκινήσει το Ελληνικό.



    ΣΧΟΛΙΑ