• Business

    McDonald’s: Κέρδη και έσοδα άνω των προσδοκιών στο γ’ τρίμηνο

    • Bloomberg

    Κρις Κεμπτσίνσκι, CEO McDonald’s (Πηγή Linkedin)


    Αποτελέσματα άνω των προσδοκιών ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η McDonalds για το γ’ τρίμηνο, καθώς οι αυξήσεις των τιμών ενίσχυσαν τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην αύξηση των τριμηνιαίων κερδών και εσόδων.

    Ο γίγαντας του fast food, ανέφερε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου 2,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 3,17 δολαρίων ανά μετοχή, από 1,98 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,68 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν 14% στα 6,69 δισ. δολάρια έναντι των αναμενόμενων 6,58 δισ. δολαρίων. 

    Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο άνω του 2% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, ωστόσο αργότερα σημείωσαν οριακή πτώση.

    Ταυτόχρονα, οι παγκόσμιες πωλήσεις στα καταστήματα αυξήθηκαν κατά 8,8% στο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Bloomberg για 7,8%.

    Οι πωλήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 8,1%, τροφοδοτούμενες από στρατηγικές αυξήσεις τιμών, τις οποίες δεν αποκάλυψε η εταιρεία, προκειμένου να συγκριθούν με την περσινή περίοδο.

    Ωστόσο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό τους μέχρι στιγμής φέτος, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και τα επιτόκια επηρεάζουν την οικονομία.

    Η αλυσίδα fast food ανέφερε ως λόγους της αύξησης των πωλήσεών της, τις καμπάνιες μάρκετινγκ και την αύξηση των ψηφιακών παραγγελιών.

    Το τμήμα διεθνών αγορών της McDonald’s ανέφερε αύξηση πωλήσεων στα καταστήματα κατά 8,3%, ενισχυμένη από την ισχυρή ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τον Καναδά.

    Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski δήλωσε ότι το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας για το έτος.

    Σημειώνεται ότι νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε μια αναδιοργάνωση που περιλαμβάνει την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, καθώς προσπάθησε να μειώσει τα λειτουργικά κόστη.

    Ανέφερε επίσης ότι το κόστος αναδιάρθρωσης πλήττει τα κέρδη κατά περίπου 2 σεντς ανά μετοχή, ή 26 εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης: 

    McDonald’s: Κόντρα στην πίεση της ΕΕ για επιβολή των «reusables»

    Shein: «Missguided» και «Forever 21» στο χαρτοφυλάκιο του ασιατικού γίγαντα διαδικτυακής μόδας

    Evergrande: Βουτιά της μετοχής έως 20%, εν αναμονή του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης



    ΣΧΟΛΙΑ