• Business

    Evergrande: Βουτιά της μετοχής έως 20%, εν αναμονή του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης

    • NewsRoom
    Hui Ka Yan, ιδρυτής της Evergrande

    Hui Ka Yan, ιδρυτής της Evergrande


    Η μετοχή της κινεζικής προβληματικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande κατέγραψε ιστορικό χαμηλό στα 0,182 δολάρια Xονγκ Κονγκ, καθώς συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης της.

    Σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της σημείωσε βουτιά 20% στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας, πριν καλύψει μεγάλο μέρος των απωλειών και βρεθεί στα 0,255 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

    Ρεπορτάζ του reuters αναφέρει ότι η δικαστής Linda Chan του Ανώτατου Δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε για τις 4 Δεκεμβρίου την ακρόαση που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Οκτωβρίου, και η οποία θα ήταν η τελευταία πριν ληφθεί απόφαση σχετικά με την εκκαθάριση της εταιρείας.

    Η Evergrande πρέπει να υποβάλει αναθεωρημένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης πριν από αυτή την ημερομηνία, διαφορετικά η εταιρεία είναι πιθανό να τεθεί σε εκκαθάριση, είπε.

    Τον Ιούνιο του 2022, η Top Shine, επενδυτής στη μονάδα της Evergrande, Fangchebao, υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης κατά της εταιρείας ακινήτων, σύμφωνα με τα αρχεία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ, αλλά υπό το φως της αναδιάρθρωσης της Evergrande, η αίτηση του τέθηκε σε αναμονή.

    Η νέα εξέλιξη αποτελεί το τελευταίο πλήγμα για την εταιρεία που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής στον ιδιωτικό τομέα της Κίνας .

    Χούι Κα Γιαν, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της συνελήφθη από την κινεζική αστυνομία στα τέλη Σεπτεμβρίου και είναι υπό παρακολούθηση σε συγκεκριμένη τοποθεσία.

    Παράλληλα, προέκυψαν νέα ερωτήματα σχετικά με την τύχη της Evergrande μετά την αποτυχία του αρχικού σχεδίου αναδιάρθρωσής της, που προκάλεσε αναταραχή τις χρηματοπιστωτικές αγορές και αύξησε τον κίνδυνο ρευστοποίησης της.

    Λόγω έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν στην εταιρεία να εκδώσει νέα ομόλογα σε δολάρια, ένα κρίσιμο μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

    Ως εκ τούτου, η Evergrande έκρινε απαραίτητο να επανεκτιμήσει τους όρους της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης «για να ανταποκριθεί με βάση την αντικειμενική κατάσταση της εταιρείας και τη ζήτηση των πιστωτών», ανέφερε.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Σεισμός» στην παγκόσμια αγορά ακινήτων – Πρώτες ρωγμές με μειωμένη ζήτηση, άδειους χώρους, χρεοκοπίες

    Evergrande: Υπό αστυνομική επιτήρηση ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας

    Moody’s: Υποβαθμίζει σε αρνητική την προοπτική του τομέα των ακινήτων στην Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ