• Business

    Market Pass: Περισσότερες από 120.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες

    • NewsRoom
    Market Pass


    Το πρόγραμμα «Market Pass» άνοιξε σήμερα και ήδη μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας περισσότεροι από 120.000 πολίτες υπέβαλαν αίτηση.

    Πρόκειται για μια δράση που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας και αποτελεί μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή.

    To πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έξι μηνών (Φεβρουάριο με Ιούλιο του 2023) και οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ των αιτούντων εδώ: https://vouchers.gov.gr/marketpass

    Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, καθώς και να βρείτε απαντήσεις σε όλες τις συχνές ερωτήσεις εδώ: https://bit.ly/3xAS2DQ

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στο ύψος των εξακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ευρώ (650.000.000,00 €).

    Δικαιούχοι του Προγράμματος «Market Pass» είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΚΥΑ.

    Η ενίσχυση χορηγείται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λογίζονται οι σύζυγοι / τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους, τα λοιπά εξαρτώμενα από αυτούς μέλη και οι φιλοξενούμενοί τους σύμφωνα με την τελευταία Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή υποβλήθηκε έως και 31/12/2022.

    Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε διακόσια είκοσι (220) ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό (100) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα χίλια (1.000) ευρώ αγορών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ανωτέρω ύψους.

    Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ φυσικού προσώπου λήγει σε 1, 2, 3 και 4.

    Αύριο εκκινεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ φυσικού προσώπου λήγει σε 5, 6, 7, 8, 9 και 0.

    Η υποβολή της αίτησης για την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 15η Μαρτίου 2023.

    Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

    Διαβάστε επίσης:

    Market Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση τροφίμων – 15 ερωτήσεις και απαντήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ