Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η είδηση ότι η Μαρία Αγγελικούση αύξησε την περιουσία της, λόγω και των επενδύσεών της σε μετοχές της Nvidia, φτάνοντας πλέον στα 13,5 δις δολάρια, προκάλεσε αίσθηση.

Η πλουσιότερη Ελληνίδα εφοπλίστρια, έχει αυξήσει την περιουσία της μέσω επενδύσεων στην αμερικανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και κατασκευής τσιπ.

1

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διευθύνουσα σύμβουλος του Angelicoussis Group έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη εκτός του ναυτιλιακού κλάδου μέσω του family office της. Ο όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια, τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και τα πλοία μεταφοράς LNG, μεταφέρει κεφάλαια από τις ιδιωτικές αγορές σε εισηγμένες μετοχές.

Η Nicrone, ο ιδιωτικός επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας Αγγελικούση, έχει αγοράσει μετοχές της Nvidia τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγηση της πρώην διαχειρίστριας hedge fund Laura Lavers, αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με πηγές, η Nvidia αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες συμμετοχές της.

Η Nicrone ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το μέγεθος της συμμετοχής της στη Nvidia δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Η μετοχή της Nvidia έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που η Lavers ανέλαβε τη βρετανική δραστηριότητα της Nicrone.

Σύμφωνα με το Tradewinds, η Αγγελικούση αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η 44χρονη εφοπλίστρια διαθέτει περιουσία περίπου 13,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

Η VesselsValue αποτιμά τον στόλο της σε 134 πλοία, καθώς και 27 υπό ναυπήγηση, συνολικής αξίας 23,4 δισ. δολαρίων.

Οι δημόσιες επενδύσεις καταδεικνύουν την πρόθεση για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου, καθώς τα έσοδα από τα πλοία συνεχίζουν να αυξάνονται εν μέσω αγορών που κινούνται σε επίπεδα-ρεκόρ, σύμφωνα με πηγές.

Ο εκλιπών πατέρας της, Γιάννης Αγγελικούσης, ήταν επίσης επενδυτής σε αμερικανικές μετοχές, έχοντας τοποθετήσει κεφάλαια σε εταιρείες όπως η Apple.

Οι συγκεκριμένες συμμετοχές πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, προκειμένου να δημιουργηθεί η Nicrone.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, Government Pension Fund Global – ένας σημαντικός επενδυτής στον ναυτιλιακό κλάδο- διαθέτει επίσης συμμετοχές στις Nvidia, Microsoft, Apple, Amazon και Alphabet.

Η συμμετοχή του στη Nvidia, τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία παγκοσμίως σε χρηματιστηριακή αξία, με κεφαλαιοποίηση 5,43 τρισ. δολαρίων, ανερχόταν σε περίπου 50 δισ. δολάρια στα τέλη Ιουνίου.

Τον ίδιο μήνα, έγινε γνωστό ότι η Maran Dry Management, εταιρεία του ομίλου Αγγελικούση, πούλησε δύο από τα παλαιότερα πλοία της σε κινεζική εμπορική εταιρεία.

Τα δύο πλοία, το Maran Argonaut, χωρητικότητας 177.835 dwt και κατασκευής 2009, και το Maran Happiness, χωρητικότητας 177.720 dwt και κατασκευής 2008, πουλήθηκαν μαζί έναντι 60 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds.

Διαβάστε επίσης:

AXIA-Alpha Finance για ΔΕΗ: Το νέο business plan ανεβάζει την τιμή στόχο στα 29,10 ευρώ

Βασίλης Πατέρας: Ο εφοπλιστής και επίτιμος Πλωτάρχης που στηρίζει με δωρεές το Καστελλόριζο

Στην JD και το τελευταίο 20% της Cosmos Sport – Στα 44 εκατ. ευρώ το τίμημα