• Business

    Μαντωνανάκης: Ακυρώνεται ο πλειστηριασμός των ξενοδοχείων στην Κρήτη

    Παντελής Μαντωνανάκης. Επικεφαλής Ήλιος ΑΕ (Grand resort Lagonissi, Elounda Beach)

    Παντελής Μαντωνανάκης. Επικεφαλής Ήλιος ΑΕ (Grand resort Lagonissi, Elounda Beach)


    Δεκτοί οι ισχυρισμοί Μαντωνανάκη περί καταχρηστικής επίσπευσης του πλειστηριασμού

    Δεκτή έγινε από το δικαστήριο η αίτηση του γνωστού ξενοδόχου Παντελή Μαντωνανάκη να ανασταλεί ο προγραμματισμένος για τις 15 Μαΐου πλειστηριασμός των δύο πεντάστερων ξενοδοχείων στην Ελούντα.

    Το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 105/2024 απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση της ΗΛΙΟΣ Α.Ε. του ξενοδόχου Παντελή Μαντωνανάκη και ανέστειλε κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού των ξενοδοχείων ELOUNDA BEACH HOTELS & VILLAS και ELOUNDA BAY PALACE.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε ότι η επισπευδόμενη για λογαριασμό των τραπεζών και των servicers αναγκαστική εκτέλεση κατά των ξενοδοχείων είναι καταχρηστική ενόψει των τριμερών διαπραγματεύσεων που γίνονται με στόχο τη συμβιβαστική επίλυση όλων των αλληλένδετων αντιδικιών μεταξύ των εταιρειών του ομίλου Μαντωνανάκη και της ΕΤΑΔ με τη συμμετοχή και των ομολογιούχων δανειστών (τραπεζών και servicers).

    Θυμίζουμε πως στην πρώτη αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού του Μαντωνανάκη, γινόταν λόγος για συμπαιγνία μεταξύ τραπεζών και δημόσιου και αναφερόταν πως «παρόλο που είχε συμφωνηθεί moratorium όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις να μην γίνονται εκτελέσεις από τον όμιλο της ανακόπτουσας κατά της ΕΤΑΔ ούτε και των τραπεζών κατά του ομίλου, εκτός αν υπάρχουν για τις δικαστικές ενέργειες προθεσμίες του ουσιαστικού ή δικονομικού δικαίου και παρότι η ίδια τηρεί τους όρους του moratorium, οι ομολογιούχοι ενεργώντας κακόπιστα και ανήθικα, σε συμπαιγνία με την ΕΤΑΔ προβαίνουν σε ενέργειες σε βάρος της για να αρπάξουν τα οικονομικά της στοιχεία και να της δημιουργήσουν οικονομική ασφυξία».

    Διαβάστε επίσης:

    Coca-Cola HBC: Αύξηση 12,6% στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2024

    Entersoft: Αύξηση τζίρου κατά 12% στο πρώτο τρίμηνο

    Τράπεζα Πειραιώς: Εξομαλυμένα κέρδη €0,21 ανά μετοχή – Προς μέρισμα €80 εκατ. – Το μήνυμα του Χρήστου Μεγάλου



    ΣΧΟΛΙΑ