• Business

    MAIC Smart Speaker: Μικρό, smart, αλλά παντοδύναμο!

    • Βίκυ Βενιού

    Μικρό, κομψό, αλλά με μεγάλες επιδόσεις! Ένας νέος απρόσμενος «βοηθός» ήρθε να κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη, εμπλουτίζοντας με ήχο, μουσική και αμέτρητες δυνατότητες την καθημερινότητά μας!

    Κάποτε, το να έχουμε «έξυπνες» συσκευές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας με μία μόνο φράση φάνταζε άπιαστο όνειρο. Οι «ρομποτικές» τεχνολογίες υπήρχαν μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα, όμως, όλα αυτά είναι πραγματικότητα, αφού στην ζωή μας έχει μπει για τα καλά η ψηφιακή βοηθός MAIC της MLS που ήρθε για να αλλάξει, κυριολεκτικά, την καθημερινότητά μας, διευκολύνοντάς μας σε καθημερινές μας ασχολίες εντός του σπιτιού.

    Μετά από μία σειρά από λειτουργίες της καθημερινής μας ζωής, που εξυπηρετεί με επιτυχία η MAIC, η ψηφιακή βοηθός έρχεται τώρα να απλοποιήσει κι άλλο τις υποχρεώσεις μας, με νέες υπηρεσίες. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα λιανικής το έξυπνο ηχείο MAIC Smart Speaker, μία νέα συσκευή που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των συσκευών της MLS στις οποίες είναι διαθέσιμη η MAIC™, επεκτείνοντας έτσι το οικοσύστημα των συσκευών της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

    Η νέα συσκευή που έρχεται να προστεθεί στη συλλογή μας είναι μια μικρή και κομψή επιτραπέζια συσκευή-ηχείο, το οποίο έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής έντασης αλλά και εξαιρετικής ποιότητας.

    Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι ο χρήστης μπορεί να μιλήσει στο ηχείο στα Ελληνικά, αποκτώντας αυτόματα μία μεγάλη γκάμα από δυνατότητες. Το νέο MAIC Smart Speaker είναι εξοπλισμένο με όλα τα χαρακτηριστικά μίας συσκευής με ψηφιακή βοηθό, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες συσκευές της σειράς MAIC και θα μας λύσει τα χέρια, κερδίζοντάς μας πολύτιμο χρόνο σε καθημερινή βάση, χρόνο που συχνά έχουμε ανάγκη, αλλά δεν ξέρουμε πώς να εξοικονομήσουμε.

    Εκτός από την ψηφιακή βοηθό, το MAIC Smart Speaker μάς κρατά καλή συντροφιά, καθώς μπορεί να παίξει μουσική όλων των ειδών και να μεταδώσει ραδιοφωνικό πρόγραμμα απ’ όλο τον κόσμο. Αρκεί απλώς να ζητήσετε το αγαπημένο σας τραγούδι, τον αγαπημένο καλλιτέχνη ή τον ραδιοφωνικό σταθμό της επιλογής σας και θα το ακούσετε αμέσως!

    Παράλληλα, μέσα από την ίδια συσκευή, μπορούμε να ενημερωνόμαστε ανά πάσα στιγμή για την εξέλιξη του καιρού, αλλά και για όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ενώ εκεί θα βρούμε και έξυπνες συμβουλές μαγειρικής.

    Για όσους ξεχνιούνται λίγο πιο εύκολα ή απλώς έχουν πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να οργανώσουν, το MAIC Smart Speaker έχει τη λύση, καθώς μπορεί να κρατήσει υπενθυμίσεις, ακόμη και να μας ξυπνήσει όταν το χρειαζόμαστε, ενώ διαθέτει και ημερολόγιο, για καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητάς μας.

    Δεν σταματά όμως εκεί, καθώς μέσα από MAIC Smart Speaker αποκτούμε πρόσβαση σε audiobooks, ενώ μας φτιάχνει τη διάθεση, λέγοντας ανέκδοτα ή παραμύθια.

    Η αγαπημένη μας ψηφιακή βοηθός εμπλουτίζεται όλο και περισσότερο και εξελίσσεται σε μία δυναμική πλατφόρμα, η οποία αναπτύσσεται διαρκώς, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητές της με νέα χαρακτηριστικά.

    Το μόνο σίγουρο είναι πως η MAIC έχει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα της κάνουμε. Όποια απορία κι αν έχετε, αρκεί να ρωτήσετε την MAIC και αυτή θα σας δώσει τις απαντήσεις που ψάχνετε.

    Καμία άλλη συσκευή έως τώρα δεν μας έχει βοηθήσει με τόσο άμεσο τρόπο, έχοντας γρήγορη απόκριση, την οποία οφείλει στις προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί, όπως η αναγνώριση φωνής σε πραγματικό χρόνο (ASR), η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), η μηχανική μάθηση, η υπολογιστική γλωσσολογία, η αυτόματη μετατροπή κειμένου σε φωνή (TTS) και αρκετές ακόμη εξειδικευμένες τεχνολογίες.

    Εκείνο που έχει κερδίσει τους χρήστες της MAIC είναι ότι έχει κατορθώσει πραγματικά να «επικοινωνεί» με έναν τρόπο που πλησιάζει κατά πολύ αυτόν ενός κανονικού ανθρώπου, γι’ αυτό και καθένας από εμάς που την χρησιμοποιούμε, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας ή εξοικείωσης με την τεχνολογία, μπορούμε να επιτύχουμε μία «κανονική» συνομιλία με την ψηφιακή βοηθό μας, η οποία είναι πάντα εκεί για να μας εξυπηρετήσει σε ό,τι της ζητήσουμε.

    Ακριβώς επειδή απευθύνεται σε όλους, η MAIC έχει καταφέρει να είναι εξαιρετικά απλή στην χρήση της, λειτουργώντας εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Το μόνο που χρειάζεται να έχει είναι πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi.

    Το εξαιρετικά χαμηλό κόστος της ψηφιακής βοηθού, που διατίθεται στην τιμή των 69,90€, είναι εκείνο που έχει επιτρέψει στην MAIC να εισέλθει σε πολλά ελληνικά νοικοκυριά, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στο εξωτερικό. Αξίζει ενδεικτικά να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τελευταία έρευνα από τις εταιρίες NPR και Edison Research, κάθε νοικοκυριό στις ΗΠΑ διαθέτει κατά μέσο όρο 2,6 smart speakers, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 157 εκατομμύρια.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: https://www.mlsinnovation.com/gr/