• Business

    Macy’s: Γιατί είπε «Νo» σε προσφορά εξαγοράς $5,8 δισ.

    • NewsRoom

    Πρόεδρος και CEO, Macy’s (Πηγή: .linkedin.com)


    Με ένα ηχηρό “όχι” απάντησε ο αμερικανικός γίγαντας λιανικής Macy’s, στην πρόταση εξαγοράς του για 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τις Arkhouse Management και Brigade Capital Management, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση και την αποτίμηση της συμφωνίας.

    Ειδικότερα, η Macy’s ανέφερε χθες Κυριακή ότι “Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι «δεν θα συνάψει απόρρητη συμφωνία ή δεν θα παράσχει καμία πληροφορία για τη δέουσα επιμέλεια (due diligence) στην Arkhouse και την Brigade”, μετά την έκδοση της ανακοίνωσης της Arkhouse.

    Σύμφωνα με το Reuters, ο διαχειριστής του πολυκαταστήματος εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητα της Arkhouse και της Brigade να χρηματοδοτήσουν την προτεινόμενη συναλλαγή, υποστηρίζοντας ότι οι παρεχόμενες πληροφορίες απέτυχαν να εξαλείψουν αυτές τις ανησυχίες.

    Την ίδια στιγμή, η Arkhouse Management, που ασχολείται με επενδύσεις σε ακίνητα, και η Brigade Capital Management, μία παγκόσμια εταιρεία στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, επεσήμαναν τη δυνατότητα για μια επαυξημένη πρόταση, σε περίπτωση που τους παραχωρηθεί πρόσβαση στην απαραίτητη δέουσα επιμέλεια.

    Η επόμενη μέρα

    Παρά την απόρριψη της προσφοράς, η Macy’s αναγνώρισε το σημαντικό μερίδιο που κατέχει η ομάδα επενδυτών στην εταιρεία μέσω κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Arkhouse.

    Ταυτόχρονα, η Jefferies, ενεργώντας ως οικονομικός σύμβουλος της ομάδας εξαγοράς, απέστειλε μια “γενναία” επιστολή, υποστηρίζοντας την ικανότητα των Arkhouse και Brigade να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη συναλλαγή.

    Μετά την προσφορά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας της Macy’s κυμαίνεται μεταξύ 7,5 και 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ωστόσο, η εταιρεία, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα δύσκολο τοπίο.

    Την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε μια στρατηγική εξορθολογιστική πρωτοβουλία, που περιλαμβάνει την περικοπή 2.350 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο πέντε καταστημάτων.

    Αυτή η κίνηση αποτυπώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα πολυκαταστήματα, καθώς έχουν να ανταγωνιστούν, εκτός άλλων, τις νέου τύπου διαδικτυακές αναπτυσσόμενες εταιρείες.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρόλο που μια συμφωνία με την Arkhouse και την Brigade μάλλον δεν θα επιτευχθεί, η προσφορά θα μπορούσε να ωθήσει την εταιρεία στο να διερευνήσει και άλλες επιλογές, οι οποίες θα “ξεκλειδώσουν” πρόσθετη αξία για τη Macy’s.

    Διαβάστε επίσης: 

    Macy’s: Περικόπτει πάνω από 2.300 θέσεις εργασίας – Σε ποια καταστήματα βάζει «λουκέτο»

    Macy’s: Κόκκινη σημαία για την οικονομία η μεταστροφή των πελατών

    Blackrock: «Ξεπουλάει» γραφεία της στην Σαγκάη με 30% έκπτωση



    ΣΧΟΛΙΑ