• Business

    Maaden: Βουτιά 90% στα κέρδη των κρατικών ορυχείων της Σαουδικής Αραβίας

    • NewsRoom

    Robert Wilt, CEO of Saudi Arabian Mining Co (Πηγή: argaam.com)


    Η εταιρεία ορυχείων της Σαουδικής Αραβίας, γνωστή ως Ma’aden, δήλωσε σήμερα Κυριακή, ότι τα κέρδη της για το β’ τρίμηνο μειώθηκαν περισσότερο από 90% λόγω χαμηλότερων τιμών πωλήσεων και υψηλότερων εξόδων.

    Η Ma’aden σημείωσε καθαρά κέρδη 350,9 εκατομμυρίων ριάλ (93,53 εκατομμυρίων δολαρίων) το β’ τρίμηνο, μειωμένα κατά 91,3% από τα 4 δισεκατομμύρια ριάλ πέρυσι, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

    Αυτό έχασε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 577,6 εκατομμύρια ριάλ σε καθαρά κέρδη για το β’  τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

    Ήταν επίσης 16,3% χαμηλότερα από τα καθαρά κέρδη του α’ τριμήνου της των 419,4 εκατομμυρίων ριάλ.

    Η πτώση των κερδών οφείλεται στις χαμηλότερες μέσες τιμές πώλησης για όλα τα προϊόντα της εκτός από τον χρυσό, στο υψηλότερο γενικό και διοικητικό κόστος, αλλά και στην αύξηση κόστους των τεχνικών υπηρεσιών που αυξήθηκαν κατά 116%, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

    Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι «Οι τιμές των πρώτων υλών αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται από τα αυξημένα επίπεδά τους, υποστηρίζοντας την κερδοφορία».

    Η Ma’aden αναμένει ότι οι τιμές της αμμωνίας θα παραμείνουν σταθερές το γ’ τρίμηνο, καθώς η περιορισμένη προσφορά συνεχίζει να παρέχει μια «οριακή ανοδική πορεία».

    Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπλε αμμωνίας στον κόσμο, εξήγαγε την πρώτη της αποστολή μπλε αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Κίνα τον Μάιο στο πλαίσιο συμφωνίας για την προμήθεια 25.000 τόνων στη Shenghong Petrochemicals.

    Αναφορικά με το μέλλον, η εταιρεία δήλωσε ότι σημειώνει «πρόοδο» στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου λειτουργίας, το οποίο αναμένεται να έχει «ουσιώδη αντίκτυπο» μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στη βελτιστοποίηση του κόστους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Όλαφ Σολτς: Υπέρ των επενδύσεων πράσινης τεχνολογίας στη Γερμανία



    ΣΧΟΛΙΑ