• Business

    Μ. Λεμπιδάκης (Πλαστικά Κρήτης): Τα επιλεκτικά bonus και η αμοιβή των 60 ευρώ ανά ώρα!


    Αποκαλυπτική η πολιτική αποδοχών  για την Πλαστικά Κρήτης.

    Φαίνεται πως άνοιξε το πουγκί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αφού οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων που έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου αφενός αποδεικνύουν το πόσο εύρωστη παραμένει η κρητική πολυεθνική εταιρεία πλαστικών, αλλά και το πώς οι βασικοί μέτοχοι και όσοι διοικούν ή συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο θα αμειφθούν.

    Προβλέπεται δε, αμοιβή ακόμα και για μία απόφαση που θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο!  Ανεξάρτητα από τη συμμετοχή…

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

    Τα Πλαστικά Κρήτης είναι χρηματιστηριακά, παρά την ανάπτυξη και τις προοπτικές της, μία ξεχασμένη εταιρεία. Μόνο χθες άλλαξαν χέρια 19 μετοχές, ενώ την Παρασκευή δεν έγινε καμία πράξη και μία μέρα πριν είχαν διακινηθεί μόλις 10 μετοχές. Από τις 5/7 μέχρι τις 14/7 δηλαδή σε οκτώ συνεδριάσεις είχαν διακινηθεί… 12 μετοχές. Το διοικητικό συμβούλιο διαρθρώνεται από 13 άτομα εκ των οποίων τα 4 φέρουν το επίθετο Λεμπιδάκης.

    Μέρος των προς διάθεση κερδών, δηλαδή 932 χιλιάδες ευρώ  θα διατεθεί σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Όχι σε όλα τα μέλη, αλλά σε εκείνα που συνέβαλαν ουσιαστικά, όπως διαβάζουμε στις αποφάσεις της γενικής συνέλευση, για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας στη χρήση του 2021.

    Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία κατάφερε να γράψει κέρδη προ φόρων 45,1 εκατ. ευρώ. Μετά την αφαίρεση του φόρου 6,6 εκατ. ευρώ , απέμειναν προς διάθεση 38,4 εκατ. ευρώ τα οποία ενισχύουν τα αποθεματικά της εταιρείας και γράφει στον ισολογισμό ότι προορίζονται κέρδη εις νέον 22,2 εκατ. ευρώ.

    Με απόφαση της γενικής συνέλευσης επίσης, προβαίνει σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 12,3 εκατ. ευρώ και επιστρέφει στους μετόχους 0,45 ευρώ και θα καταβληθεί από τα χρηματικά διαθέσιμα. Το ταμείο είναι καθαρό (χωρίς δάνεια) και ξεπερνάει τα 56 εκατ. ευρώ.

    Ως προς τις αμοιβές των μελών:

    Στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δεν αμείβονται με μηνιαίο μισθό, σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, ούτε τους καταβάλλονται αμοιβές από τα κέρδη, προβλέπεται αμοιβή 600 ευρώ ανά συνεδρίαση εί8τε παρευρίσκονται με φυσική ή… ηλεκτρονική παρουσία. Μάλιστα, για τις περιπτώσεις λήψης απόφασης η αμοιβή ορίζεται στα 150 ευρώ.

    Για τις συνεδριάσεις των επιτροπών προβλέπονται 300 ευρώ ανά συνεδρίαση που παραβρίσκονται με φυσική ή ηλεκτρονική παρουσία. Για την διεκπεραίωση εργασιών που ανατίθενται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αναφέρονται παραπάνω καθώς και στα μέλη των επιτροπών ορίζεται ωριαία αμοιβή 60 ευρώ. Η απόφαση της Γ.Σ. ισχύει τόσο για την χρήση 2022, όσο και για επόμενες χρήσεις μέχρι την τροποποίησή της με νεότερη απόφαση.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Αγώνας δρόμου για την αύξηση της παραγωγής λιγνίτη-Τι γίνεται με Αχλάδα και Βεύη

    Αλ. Κατσιώτης: Πώς σχεδιάζουμε να «τρέξουμε» την Παγωτά Δωδώνη – Ευνοϊκή περίοδος για έναν ακόμη παίχτη στην αγορά

    Η νέα στρατηγική του Δημήτρη Πολίτη, ο πόλεμος Τσαμάζ-Στάσση, η δικαστική ήττα Μαντωνανάκη, η στρέβλωση της Mytilineos και οι φήμες για ΤΕΝΕΡΓ



    ΣΧΟΛΙΑ