• Business

    Μ. Φειδά (Boxer-Φειδάς): «Αλλοίμονο εάν εξαφανισθούν οι ελληνικές βιομηχανίες»

    Μίνα Φειδά – Boxer Φειδάς


    Πεπεισμένη ότι η Boxer-Φειδάς θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και θα καταφέρει να ξεφύγει από την δύσκολη θέση, όπως έκανε στο παρελθόν, εμφανίζεται η επικεφαλής της ιστορικής υποδηματοποιίας.

    Η κα. Μίνα Φειδά μιλώντας στο mononews.gr λίγες ώρες μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με τους πιστωτές δηλώνει ανακουφισμένη από την απόφαση του δικαστηρίου που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στην ελληνική βιομηχανία και τονίζει πως δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα για να κρατήσει ανοιχτή την οικογενειακή επιχείρηση.

    «Ο Έλληνας είναι πεισματάρης και ποτέ δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα… έτσι και εμείς δεν εγκαταλείψαμε ποτέ», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Η κα. Φειδά υπογραμμίζει πως εδώ και πέρα χρειάζεται πολύ δουλειά απ’ όλους, προκειμένου να επιστρέψει η εταιρεία στις επιτυχίες, καθώς γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Και αυτό γιατί η απόφαση παρότι θετική δεν περιλαμβάνει «κούρεμα» των υποχρεώσεων και απλά δίνει χρόνο στην εταιρεία να αποπληρώσει τα δάνειά της.

    Από εκεί και πέρα δεν κρύβει την απογοήτευσή της για την συρρίκνωσης που έχει υποστεί η εγχώρια παραγωγή και στέκεται στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα. «Αλλοίμονο εάν δεν μείνουν και κάποιες παραγωγικές μονάδες στην χώρα, διαφορετικά στο τέλος δεν θα έχουμε καθόλου δικά μας προϊόντα…», λέει η ίδια.

    Να σημειωθεί πως πριν από δυο 24ώρα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης και απαλείφει τους κινδύνους.

    Τα βασικά σημεία του σχεδίου αναδιάρθρωσης είναι τα εξής:

    α) Παράταση διάρκειας δανείων για 12 έτη

    β) Περίοδος χάριτος κεφαλαίου για 2 έτη

    γ) χαμηλό επιτόκιο (για τα πρώτα 2 έτη 2,1%, για τα επόμενα 3,1%)

    δ) Εκταμίευση ποσού 1,2 εκατ. ευρώ  μετά την δημοσίευση της δικαστικής απόφασης.

    Επίσης, το νέο επιχειρηματικό σχέδιο, με δωδεκαετή ορίζοντα, που έχει υιοθετήσει η εταιρεία στοχεύει:

    α) στην αύξηση της παραγωγής και προσαρμογή του λειτουργικού κόστους στα δεδομένα της αγοράς

    β) στον εμπλουτισμό των πωλήσεων με νέα προϊόντα υπόδησης (νέο σχέδιο μάρκετινγκ)

    γ) στην νέα χρηματοδότηση για εύρυθμη λειτουργία επιχείρησης

    δ) σε νέα στρατηγική πωλήσεων (eshop, εταιρικά καταστήματα κλπ)

    σε ε) νέα οργανωτική δομή με νέο Δ.Σ. και νέα ομάδα διοίκησης.

    Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, η Boxer – Φειδάς, είχε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 4,7 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τραπεζικά ιδρύματα ενώ το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ανήλθαν σε 26, 1 εκατ. ευρώ,

    Όσον αφορά στα υπόλοιπα αποτελέσματα, οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν σε 2,2 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών περιορίσθηκε τα 9,6 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια νέα πλωτή δεξαμενή φτάνει στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Grivalia: Απέκτησε ακίνητο στη Γλυφάδα έναντι 5,08 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ