• Business

    Lufthansa: Στρέφει το «βλέμμα» της στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom
    lufthansa


    «H αύξηση της συχνότητας των πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη από αεροπορικές εταιρίες του ομίλου Lufthansa» ήταν το θέμα που απασχόλησε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

    Η ομάδα διαχείρισης του δικτύου πτήσεων του ομίλου Lufthansa ενημερώθηκε λεπτομερώς σχετικά με τις υπάρχουσες διαδρομές πτήσεων και τις συχνότητες ταξιδίων. Επιπλέον, οι τοπικοί επιχειρηματίες παρουσίασαν σημεία συμφόρησης και αδυναμίες του υπάρχοντος δικτύου από τη Θεσσαλονίκη προς την Ευρώπη, αλλά και άλλους διεθνείς προορισμούς, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην οικονομική κατάσταση και την αγορά ταξιδίων στη Βόρεια Ελλάδα και, ειδικότερα, στις εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις με τη Γερμανία και τις τουριστικές ροές μεταξύ των δύο χωρών. Στη συζήτηση συμμετείχαν εταιρίες-μέλη του Επιμελητηρίου, κορυφαίοι εξαγωγείς από τη Βόρεια Ελλάδα, θυγατρικές εταιρίες γερμανικών ομίλων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, καθώς και θεσμικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τζιρίτης, καθώς και ο διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την Βόρεια Ελλάδα, Matthias Hoffmann, μίλησαν για τους παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Βόρειας Ελλάδας και Γερμανίας και επισήμαναν ότι η εμπιστοσύνη των γερμανικών επιχειρήσεων και επενδυτών στην ελληνική οικονομία έχει επανέλθει.

    Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Walter Stechel, χαιρέτισε το ενδιαφέρον του ομίλου Lufthansa για την πιθανή επανένταξη πτήσεων από την Θεσσαλονίκη στο δίκτυο δρομολογίων του γερμανικού ομίλου. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τις παρατηρήσεις του αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων της Θεσσαλονίκης, Σπύρου Πέγκα, ο οποίος κατέδειξε την πρόοδο της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας γεγονότα και στοιχεία για τις αφίξεις και διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη.

    Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των δράσεών του το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συνεχίζει και εντείνει τις προσπάθειές του για προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και της τουριστικής βιομηχανίας και, σε συνεργασία με άλλα 4 διμερή Επιμελητήρια, διοργανώνει στις 10 Μαΐου 2018, στη Θεσσαλονίκη, το «3ο Συνέδριο Τουρισμού για τη Βόρεια Ελλάδα».

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσκεψη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ουάσιγκτον για διμερείς συζητήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Public.gr ενώνει τις δυνάμεις του με τη λιθουανική εταιρεία SearchNode

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Στην κορυφή της Wall Street η Star Bulk μετά το mega-deal με τα 16 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ