• Business

    Lufthansa: Πολύ κοντά στην πώληση του βραχίονα catering της στην Aurelius

    • NewsRoom
    Δύο αεροσκάφη της Lufthansa σε αεροδρόμιο


    Η Deutsche Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του εναπομείναντος τμήματος του βραχίονα εναέριου catering στη γερμανική εταιρεία ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων Aurelius, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της κατάστασης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

    Η εμβληματική γερμανική αεροπορική εταιρεία και η Aurelius θα μπορούσαν να ανακοινώσουν τη συμφωνία για την LSG Sky Chefs τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες δεν θέλησαν να κατονομαστούν λόγω του εμπιστευτικού των πληροφοριών.

    Ο λόγος που θέλει να πουλήσει το catering

    Η Lufthansa προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τις υπηρεσίες catering ιδιοκτησίας της, καθώς οι σύντομες πτήσεις – κατά τις οποίες οι επιβάτες πολλές φορές δεν γευματίζουν – κερδίζουν έδαφος σε σχέση με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στην αγορά. Το 2019, πώλησε τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της LSG to στην εδρεύουσα στην Ελβετία Gategroup έναντι μη αποκαλυφθέντος ποσού.

    Οποιαδήποτε έσοδα από την πώληση της εναπομείνασας δραστηριότητας θα βοηθήσουν την Lufthansa να μειώσει το χρέος που επισωρεύτηκε στην εταιρεία από την πανδημία της Covid-19, η οποία καθήλωσε στο έδαφος σχεδόν το σύνολο του στόλου της και την οδήγησε σε ζημίες-ρεκόρ.

    Μολονότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει, η πώληση θα μπορούσε να καθυστερήσει ή και να ματαιωθεί, τονίζουν οι πηγές του Bloomberg. Εκπρόσωποι της Aurelius και της Lufthansa αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Διαβάστε επίσης

    Λευκορωσία: Τα McDonald’s μετονομάζονται σε «Νόστιμο και τελεία»

    Στα σκαριά οι εξαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ από την Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ