• Business

    Lufthansa: Άλμα 40% στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο 2023

    • Bloomberg
    Carsten Spohr , CEO Lufthansa

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa


    Η Deutsche Lufthansa αναμένει αύξηση των κερδών της πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα το δεύτερο τρίμηνο, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία, φέρνοντας τον αερομεταφορέα πιο κοντά στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων κερδοφορίας.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων αυτό το τρίμηνο θα ξεπεράσουν τα 754 εκατ. ευρώ (831 εκατ. δολάρια), επίπεδα που εμφάνισε την ίδια περίοδο το 2019, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης.

    Η Lufthansa είπε ότι οι καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ισπανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, με τη ζήτηση για διακοπές στην πόλη, που ήταν η αγαπημένη μεταξύ των Ευρωπαίων πριν από την πανδημία, να ανακάμπτει σημαντικά παρά τον πληθωρισμό που συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα.

    «Η συνεχώς ισχυρή ζήτηση μας δίνει αυτοπεποίθηση για τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της Lufthansa, Remco Steenbergen. «Η καλοκαιρινή ταξιδιωτική σεζόν θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας για το 2023».

    Η Lufthansa είναι η πρώτη από τις τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης που ανακοινώνει κέρδη, παρέχοντας μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες – την κρίσιμη ταξιδιωτική περίοδο για τον κλάδο των αερομεταφορών.

    Έχοντας χάσει δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι αερομεταφορείς προσπαθούν να ενισχύσουν τα κέρδη τους περιορίζοντας τη χωρητικότητα, με στόχο να αποπληρώσουν τα χρέη που τους επιβάρυναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την ώρα που ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος.

    Μακροπρόθεσμοι στόχοι

    Η στρατηγική που ακολουθεί η Lufthansa αποδίδει καρπούς. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία είπε ότι η προσαρμοσμένη λειτουργική της ζημία το πρώτο τρίμηνο μειώθηκε κατά περισσότερο από το μισό, στα 273 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 40% στα 7 δισ. ευρώ.

    Η Lufthansa διατήρησε τις προβλέψεις της για περαιτέρω σημαντική βελτίωση στο προσαρμοσμένο EBIT το 2023. Ανέφερε επίσης ότι αναμένει αύξηση της χωρητικότητας σε περίπου 85% έως 90% κατά μέσο όρο το 2023 σε σύγκριση με το 2019.

    Δεδομένης της αισιόδοξης προοπτικής, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι «αναμένεται να σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2024», όταν η Lufthansa θέλει να επιτύχει προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργίας τουλάχιστον 8% και προσαρμοσμένη απόδοση κεφαλαίου τουλάχιστον 10%.

    Τα κέρδη στο τμήμα Cargo logistics της Lufthansa συνέχισαν να μειώνονται από τα επίπεδα ρεκόρ λόγω της πτώσης των παγκόσμιων ναύλων και της ομαλοποίησης των αλυσίδων εφοδιασμού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πώς η Lufthansa χάνει το «μονοπώλιο» από την Aegean

    Mερίσματα ύψους 4,5 δισ. δολ. για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Γερμανίας – Στοχεύει στην βρετανική αγορά ακινήτων



    ΣΧΟΛΙΑ