• Business

    «Λουκέτο» σε 100 καταστήματα βάζει η Marks & Spencer

    • NewsRoom
    steve rowe

    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer


    Παρά τον τρανό εορτασμό του βασιλικού γάμου το περασμένο Σάββατο, όταν επέλεξε να αλλάξει σε επιλεγμένα καταστήματα την επωνυμία σε Markle & Sparkle, o βρετανικός κολοσσός Marks & Spencer που πουλά από είδη ένδυσης μέχρι και τρόφιμα, δεν φαίνεται να τα πηγαίνει τόσο καλά και αναμένεται να κλείσει 100 καταστήματα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της M&S, Steve Rowe, αποφάσισε να βάλει “λουκέτο” σε 100 από τα μεγάλα καταστήματα ένδυσης και τροφίμων, εν μέσω πτώσης των πωλήσεων και των κερδών. Σημειώνεται πως ο όμιλος έχει ήδη κλείσει 20 καταστήματα, επηρεάζοντας περίπου 900 θέσεις εργασίας. Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με αυτή την απόφαση αναμένεται την Τετάρτη μαζί με την κοινοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου.

    Τον Νοέμβριο η M&S είχε ανακοινώσει ότι θα επιταχύνει τα σχέδια για το κλείσιμο τριάντα υποκαταστημάτων, ο Rowe όμως φαίνεται να περνά σε μια πιο σκληρή πολιτική αυξάνοντας τον αριθμό των καταστημάτων που αναμένονται να κλείσουν κατά πολύ. Η εταιρία μειώνει και το άνοιγμα καταστημάτων Simply Foods σε 36 μόνο μέσα στο επόμενο εξάμηνο, αριθμός πολύ μικρότερος των αρχικών προσδοκιών. Ο όμιλος M&S διαθέτει συνολικά 1.025 καταστήματα στη Βρετανία, εκ των οποίων 302 με προϊόντα ένδυσης, ειδών σπιτιού και τροφίμων και 684 καταστήματα μόνο με τρόφιμα.

    Αναφορικά με τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Τετάρτης η Citi αναμένει από την M & S να παρουσιάσει ένα δεύτερο έτος πτώσης των κερδών, ενώ οι αναλυτές αναμένουν πτωτικά κέρδη στα 573 εκατομμύρια λίρες, από £ 614 εκατομμύρια το 2017 ενώ οι πωλήσεις ειδών ένδυσης και κατοικίας προβλέπεται να μειωθούν κατά 1,1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Marks & Spencer: Αλλάζουν επωνυμία ενόψει του βασιλικού γάμου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Marks & Spencer: Μένει ή φεύγει; Τι σχεδιάζει για την ελληνική αγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος εποχής για τα Marks & Spencer; (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ