• Business

    Λουκέτο άμεσα στα μαγαζιά που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας

    • NewsRoom


    Λουκέτο άμεσα θα μπαίνει πλέον στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους λειτουργίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

    Μετά τα όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Μύκονο, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών αυστηροποιείται ο διοικητικός κώδικας και πλέον αίρεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να μπορούν να λειτουργούν όσο «τρέχει» το χρονικό περιθώριο που τους έδινε ο νόμος, για να εφεσιβάλουν ή να προσβάλουν της απόφασης σφραγίσματος.

    Πλέον με τη διαπίστωση των παραβάσεων από τα ελεγκτικά όργανα η επιχείρηση θα σφραγίζεται.

    Το χρονικό περιθώριο των πέντε ημερών εκ μέρους της επιχείρησης να υποβάλει έφεση ή ένσταση και των δύο ημερών στην αρμόδια Υπηρεσία για να αποφασίσει επί της έφεσης / ένστασης ισχύει κανονικά.

    Η απόφαση δημοσιεύτηκε στοΦύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως χθες και καθορίζει επίσης τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε οργανωμένες και μη παραλίες, τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης τους καθώς και τις διαδικασίες ελέγχων.

    Υπενθυμίζεται ότι στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους κανόνες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ