• Business

    Louis Vuitton: Μοναδική επίδειξη υψηλής ραπτικής στο Χονγκ Κονγκ σε συνεργασία με μεγιστάνες

    • Bloomberg
    Bernard Arnault, ιδρυτής ομίλου LVMH

    Bernard Arnault, ιδρυτής ομίλου LVMH


    Την πρώτη της επίδειξη μόδας στο Χονγκ Κονγκ πρόκειται να πραγματοποιήσει η Louis Vuitton, σε συνεργασία με την οικογένεια δισεκατομμυριούχων Cheng, με την εκδήλωση μπροστά στο λιμάνι να ρίχνει αχτίδα φωτός στην πρόοδο που έχει σημειώσει το Χονγκ Κονγκ και επάνοδό του ως τουριστικό και εμπορικό κέντρο.

    Η εταιρεία, μέρος της αυτοκρατορίας πολυτελών ειδών LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE του δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault, θα αποκαλύψει την pre-fall ανδρική συλλογή του σχεδιαστή Pharrell Williams στις 30 Νοεμβρίου.

    Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στον εμβληματικό χώρο περιπάτου Avenue of Stars, σε συνεργασία με την K11 Musea της New World Development Co., υπεύθυνη για το έργο στο λιμάνι, ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

    Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει σε μια περίοδο που το Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να ανακτήσει το κύρος του ως διεθνές κέντρο πολυτελών αγορών.

    Αγώνας για να επανέλθει ο τουρισμός

    Τα χρόνια των σκληρών περιορισμών λόγω Covid έπληξαν την ελκυστικότητά του, ενώ οι επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα – που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των συνολικών εισερχόμενων ταξιδιών και αποτελούν βασικό πυλώνα για την εμπορική ανάπτυξη της πόλης – είναι πιο προσεκτικοί με τα χρήματά τους, με τις αντιξοότητες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί που μένουν.

    Το Χονγκ Κονγκ έχει επίσης να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από κοντινούς παραδείσους αγορών και ψυχαγωγίας, όπως το Μακάου στα τυχερά παιχνίδια και ο φορολογικός παράδεισος του νησιού Χαϊνάν της Κίνας.

    Το Avenue of Stars (Πηγή: Chan Long Hei/Bloomberg)

    Οι αφίξεις τουριστών στο Χονγκ Κονγκ τον Σεπτέμβριο είχαν επιστρέψει στο 59% του επιπέδου του 2018 — πριν από τις διαδηλώσεις του 2019 και στη συνέχεια τους περιορισμούς της Covid, που έπληξαν την ελκυστικότητα της πόλης.

    Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να αναζωογονήσει τον τουρισμό εδώ και μήνες, με μικρή επιτυχία.

    Έχει εκδώσει χιλιάδες δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και έχει δημιουργήσει νυχτερινές αγορές και άλλες δραστηριότητες που στοχεύουν στην ενθάρρυνση της κατανάλωσης.

    Ο Henry Cheng και ο γιος του Adrian Cheng, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της New World Development, αντίστοιχα, είναι μεταξύ των τοπικών μεγιστάνων που «στρατολογήθηκαν» από την κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθήσουν σε αυτές τις προσπάθειες.

    Louis Vuitton Spring-Summer 2024 Men’s collection show στο Παρίσι (Πηγή: Adrienne Surprenant/Bloomberg)

    Το Walk of Fame του Χονγκ Κονγκ

    Η εταιρεία έχει διανείμει κουπόνια, έχει παρατείνει το ωράριο συναλλαγών στα εμπορικά κέντρα της και έχει οργανώσει νυχτερινές αγορές το Σαββατοκύριακο στη Λεωφόρο των Αστέρων, την οποία η εταιρεία λειτουργεί μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

    Με πρότυπο το Walk of Fame του Χόλιγουντ, η λεωφόρος εκτείνεται κατά μήκος του λιμανιού Victoria του Χονγκ Κονγκ και είναι γεμάτη με αποτυπώματα χεριών διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Michelle Yeoh.

    Τον Φεβρουάριο, η Louis Vuitton διόρισε τον Williams ως σχεδιαστή ανδρικών ενδυμάτων μετά τον θάνατο του Virgil Abloh το 2021.

    Ο σχεδιαστής, ο οποίος ξεκίνησε ως μουσικός, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο Παρίσι τον Ιούνιο, σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν διασημότητες όπως η Beyoncé, η Kim Kardashian, η Rihanna και ο πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τrade Estates: Πτώση κερδών στο 9μηνο – Αυξημένα έσοδα από μισθώματα

    Microsoft: «Άρπαξε» τον Sam Altman – Ξεκινά δικής της ερευνητική ομάδα AI

    Πλαστικά Θράκης: Κέρδη προ φόρων 20,2 εκατ. – μοιράζει προμέρισμα €0,07



    ΣΧΟΛΙΑ