• Business

    Lockdown: Μετά το «click away» έρχεται το «click in shop»

    • NewsRoom


    Μετά το το click away έρχεται το «click in shop».

    Με το click away να έχει πλέον καθιερωθεί στην αγορά εν μέσω πανδημίας και γενικού lockdown, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προετοιμάζει τον σχεδιασμό για το επόμενο βήμα. Αυτό που εξετάζεται να εφαρμοστεί στην χώρα είναι το click in shop, το οποίο θα γίνει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα από τον κορονοϊό.

    Ουσιαστικά το μοτίβο παραγγελιών και παραλαβής των προϊόντων από το κατάστημα παραμένει το ίδιο με την υπάρχουσα κατάσταση του click away (online παραγγελία, τηλέφωνο), ωστόσο με το click in shop, κατά τη διάρκεια του ραντεβού ο πελάτης θα μπορεί να εισέρχεται στο μαγαζί και να δοκιμάζει τα προϊόντα.

    Η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, θα ενισχύσει κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του.

    Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου» και τόνισε πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Στις μεγαλύτερες αλυσίδες και στις επιχειρήσεις shop in a shop ο αριθμός των ατόμων θα επιτυγχάνεται μέσω της κοινής διεύθυνσης των καταστημάτων.

    Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Στις αρχές του νέου έτους οι συζητήσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

    Παπαθανάσης: Ικανοποιητική η λειτουργία του “click away”- Καταγγελίες για παρατυπίες στο 1520

     



    ΣΧΟΛΙΑ