• Ενέργεια

    Πετρέλαιο Θέρμανσης: Την 6η φθηνότερη τιμή μεταξύ 26 κρατών της ΕΕ η Ελλάδα (πίνακας)

    • NewsRoom
    πετρέλαιο θέρμανσης


    Την 6η φθηνότερη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, μεταξύ 26 κρατών μελών της ΕΕ (δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Σλοβακία) συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα, με βάση και τη σημερινή δημοσίευση του “Weekly Oil Bulletin, European Commission”.

    Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο “Weekly Oil Bulletin – European Commission”, πιο φθηνές χώρες αναφορικά με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι κατά σειρά, η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία.

    Ως ακριβότερες εμφανίζονται, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ρουμανία και Σουηδία.

    Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα συνεχίζει να τρέχει η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία είναι στα επίπεδα των 25 λεπτών (στα 0,20 ευρώ συν ΦΠΑ).

    Παράλληλα, πολιτικές εκπτώσεων έχουν ανακοινώσει τόσο η HELLENiQ ENERGY  όσο και η Motor Oil.

    Ειδικότερα, η πολιτική εκπτώσεων που ακολουθεί η HELLENiQ ENERGY για τη στήριξη της αγοράς, αλλά και των καταναλωτών που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση. Υπενθυμίζεται ότι, η έκπτωση της HELLENiQ ENERGY – από την έναρξη της περιόδου διάθεσης στις 15 Οκτωβρίου και με ισχύ έως 30 Νοεμβρίου 2022, ύστερα από 2 παρατάσεις που έχουν δοθεί – είναι στα 60 ευρώ ανά κυβικό (6 λεπτά το λίτρο προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) και αφορά όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

    Παρόμοια πολιτική ακολουθεί και η Motor Oil, χορηγώντας την έκπτωση των 6 λεπτών στις εταιρείες εμπορίας του ομίλου της που προμηθεύονται πετρέλαιο από το διυλιστήριό της.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,65%, στα 1,0328 δολάρια

    «Φρένο» από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο στις εσωκομματικές φήμες – Ψύχραιμη απάντηση για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη

    Εθνική Τράπεζα: Τα οφέλη από το deal με την Epsilon Net



    ΣΧΟΛΙΑ