• Business

    Rolex: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος, γόνος δυναστείας της Γενεύης

    • NewsRoom


    Υπό άκρα μυστικότητα, η κορυφαία εταιρεία πολυτελών ρολογιών Rolex, διόρισε νέο πρόεδρο της Rolex SA και της Rolex Holdings SA τον περασμένο Αύγουστο.

    Η είδηση έγινε γνωστή μόλις αυτή την εβδομάδα, με τη Rolex να αρνείται να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή φρουράς.

    Ο Nicolas Brunschwig, γόνος δυναστείας της Γενεύης, που έχει στην κατοχή της αλυσίδα πολυκαταστημάτων με high fashion προϊόντα, πήρε την σκυτάλη από τον Μπέρναρντ Γκρος, o οποίος έκλεισε τα 72 έτη φέτος και παραιτήθηκε τον Ιούλιο.

    Αλλαγή φρουράς

    Η Rolex εδώ και δεκαετίες αποφεύγει την επαφή της με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφήνοντας το brand της και το μάρκετινγκ να μιλάνε αντί αυτής.

    Ο Brunschwig, ο οποίος είναι μια δεκαετία νεότερος από τον προκάτοχό του, είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Rolex από το 2016 και αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του Hans Wilsdorf, το ίδρυμα που ελέγχει την διάσημη εταιρεία πολυτελών ρολογιών,  όταν διορίστηκε πρόεδρος της Rolex.

    Το έργο του είναι να συνεχίσει την εκτόξευση της εταιρείας, την οποία πέτυχε κατά την προηγούμενη δεκαετία ο Μπέρναρντ Γκρος.

    Ο Γκρος, δικηγόρος στο επάγγελμα, κατάφερε να οδηγήσει στο εξελιχθεί η Rolex στον κολοσσό με ετήσιες πωλήσεις 8 δις ελβετικών φράγκων που είναι σήμερα. Αναμφισβήτητα, μία από τις πιο σημαντικές του παρεμβάσεις, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν η  πρόσληψη του jean-Frederic Dufour στη θέση του CEO το 2015.

    Πρόκληση η παραμονή στην κορυφή

    Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Rolex είναι η μεγαλύτερη ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών πολυτελείας με μερίδιο αγοράς κοντά στο 30%. Με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jean-Frederic Dufour, η εταιρεία παράγει περίπου 1 εκατομμύριο ρολόγια ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών μοντέλων Daytona, Submariner και Datejust.

    Ο Brunschwig με οικογενειακή ιστορία και προσωπικές διασυνδέσεις στον χώρο του εμπορίου, δεν είναι μία τυχαία επιλογή.

    Η οικογένειά του ίδρυσε το 1891 την Bon Genie στην Ελβετία και πλέον ελέγχει την Bongénie-Grieder, μια αλυσίδα πολυκαταστημάτων με high fashion προϊόντα.

    Διαβάστε επίσης:

    H Rolex ανεβάζει πάλι τις τιμές-Πόσο κοστίζει πλέον το δημοφιλές Daytona

     



    ΣΧΟΛΙΑ