• Business

    Leroy Merlin: Επενδύσεις 20 εκατ. μέσα στην επόμενη τριετία – Τι δήλωσε ο Π. Φουρλής στα εγκαίνια του νέου καταστήματος στον Κηφισό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Παύλος Φουρλής


    Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ δρομολογεί μέσα στην επόμενη τριετία η Leroy Merlin, με στόχο την ανάπτυξη της θέσης της στην ελληνική αγορά.

    Όπως ανέφερε ο Olivier Arduin, Γενικός Διευθυντής της Leroy Merlin για την Ελλάδα και την Κύπρο στη διάρκεια εκδήλωσης για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στον Κηφισό, ο γαλλικός όμιλος είναι αποφασισμένος να επεκτείνει την παρουσία του στην χώρα μας, τονίζοντας πως οι επενδύσεις που υλοποιεί είναι μακροπρόθεσμου ορίζοντα, καθώς υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στην αγορά του DIY.

    Ο κ. Olivier δήλωσε ικανοποιημένος για τις μέχρι στιγμής επιδόσεις της εταιρείας, σημειώνοντας μάλιστα πως, πλέον, η εταιρεία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά του DIY, με μερίδιο που φθάνει στο 10%. Μάλιστα, σημείωσε πως, μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων, οι πωλήσεις αναπτύσσονται με υψηλούς διψήφιους ρυθμούς και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος εξαιτίας του lockdown.

    Εκτίμησε μάλιστα ότι, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, οι πωλήσεις μπορεί να φθάσουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όταν έκλεισαν σε 158 εκατ. ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ).

    Όσον αφορά στη δημιουργία νέων καταστημάτων, η διοικητική ομάδα της Leroy Merlin για την Ελλάδα σημείωσε πως υπάρχουν στο πλάνο, με προτεραιότητα τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, την Κρήτη, αλλά και στην Κύπρο, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει πως η ανάπτυξη επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, οικονομικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς και άλλους, όπως ο Covid-19.

    Ο κ. Olivier υπογράμμισε πως στόχος της Leroy Merlin παραμένει ο τελικός καταναλωτής, ωστόσο επεσήμανε πως, σταδιακά, θα γίνει μεγαλύτερο άνοιγμα και στους επαγγελματίες, πάντοτε με γνώμονα την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων. Όσον αφορά στα μέτρα προφύλαξης που εφαρμόζει η εταιρεία στα καταστήματα, υπογράμμισε πως εφαρμόζονται κατά γράμμα τα πρωτόκολλα για την προστασία των πελατών, ενώ τόνισε ακόμη ότι στη διάρκεια του lockdown φρόντισε να προετοιμασθεί κατάλληλα για την επαναλειτουργία.

    Από την πλευρά του, ο Παύλος Φουρλής, επικεφαλής της SGB, που έχει την ευθύνη ανάπτυξης της γαλλικής αλυσίδας ειδών σπιτιού επί ελληνικού εδάφους, ανέφερε πως η ελληνική πλευρά παραμένει δεσμευμένη στην επένδυση, σημειώνοντας πως αυτό αποτυπώθηκε μέσα από την συμμετοχή στην ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε φέτος.

    Όσον αφορά στην εμπειρία του από την συνεργασία με τον όμιλο ADEO, όπου ανήκει η Leroy Merlin, ο κ. Φουρλής σημείωσε πως είναι εξαιρετική και υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης και πραγματικής αλληλεγγύης. Να σημειωθεί, τέλος, πως στο νέο κατάστημα της Leroy Merlin στον Κηφισό θα απασχολούνται συνολικά 150 άτομα, ενώ για την υλοποίησή του δαπανήθηκαν 5 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ