• Business

    Λεωνίδας Μπόμπολας- Esther Koplowitz. Μεγάλο έργο για Άκτωρα και FCC στην Λ. Αμερική


    Μια από τις πλέον σοβαρές εταιρίες στην χώρα ο Άκτωρας διεκδίκησε και κέρδισε ,  ως σύμμαχος  του πολυεθνικού κολοσσού FCC ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Λατινική Αμερική.  Οι δυο εταιρίες θα κατασκευάσουν εργοστάσιο διαχείρισης νερού. Το έργο ανέλαβαν ο Άκτωρας μαζί με τον ισπανικό όμιλο FCC (Fomento de Construcciones & Contratas) και την τοπική εταιρεία Cass Constructores. Ο εκπρόσωπος τύπου του ισπανικού ομίλου FCC ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της Aqualia (θυγατρική του ισπανικού ομίλου) κέρδισε συμβόλαιο 375 εκατ. ευρώ (430 εκατ. δολάρια) για να κατασκευάσει και να λειτουργήσει εργοστάσιο διαχείρισης νερού κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.

    Η FCC επικεφαλής της οποίας είναι η οικογένεια της Esther Koplowitz θα συνεργαστεί γι’ αυτό το σκοπό με την ελληνική εταιρεία Ακτωρ (συμφερόντων Λεωνίδα Μπόμπολα)  και την τοπική εταιρεία Cass Constructores. Το έργο σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 60 μηνών.

    Esther Koplowitz. Επικεφαλης CCF
    Esther Koplowitz. Επικεφαλης CCF

    Η Ακτωρ δραστηριοποιείται στο χώρο της διαχείρισης νερού και σκουπιδιών είτε αυτόνομα (έχει συμβόλαια με την ΕΥΑΘ) είτε μέσω της θυγατρικής της Ηλέκτωρ, στελέχη της οποίας αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα με την δικαιοσύνη στην Κύπρο.  Η FCC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Ισπανίας με δραστηριότητες σε διάφορους κλάδους, των κατασκευών, των δομικών υλικών, της ενέργειας, του περιβάλλοντος κλπ. Ο όμιλος είχε έσοδα 6,5 δισ. ευρώ το 2015 και δραστηριοποειτείται σε 25 χώρες.

    Alicia Alcocer Koplowitz. FCC
    Alicia Alcocer Koplowitz. FCC

    Το 54% των εσόδων του πραγματοποιείται στην Ισπανία και το 46% στο εξωτερικό. Οι αγορές με την μεγαλύτερη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια είναι της Λατινικής Αμερικής, των ΗΠΑ της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Επίσης έχει παρουσία στη Μεγάλη Βρετανία, τον Παναμά την Κεντρική Αμερική, το Μεξικό, την Πορτογαλία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

    Λεωνίδας Μπόμπολας. Πολιτικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ
    Λεωνίδας Μπόμπολας. Πολιτικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Μεγαλύτερος μέτοχος του ισπανικού ομίλου FCC έγινε πρόσφατα ο Μεξικανός πολυεκατομμυριούχος Carlos Slim, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Esther Koplowitz ενώ συμμετοχή έχει ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates (5,7%) .

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/agis-veroutis-opios-kratikos-ipallilos-den-doulevi-perni-mia-proidopiisi-ke-stin-defteri-apoliete/42277

     

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/iparchi-sovaros-logos-pou-to-amerikaniko-dolario-archizi-ke-katastrefete/42226

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ