• Business

    Λανακάμ: Aύξηση του τζίρου κατά 31,07% στο τρίτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    ΛΑΝΑΚΑΜ: 1.476.497 ευρώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου στο εννεάμηνο


    Ισχυρή αύξηση του τζίρου εμφάνισε η Λανακάμ στο γ’ Τρίμηνο του 2022 σε επίπεδο εταιρείας αλλά και ομίλου, καθώς παρουσίασε αύξηση 31,07% για την εταιρεία και 28,28% για τον όμιλο σε σχέση με το γ’ Τρίμηνο του 2021 λόγω των μειούμενων επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

    Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2022 παρουσίασε αύξηση 9,00% για την εταιρεία και 8,10% για τον όμιλο σε σχέση με το Γ Τρίμηνο του 2021 παρόλο των επιπτώσεων της πανδημίας covid-19.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ομίλου:

    Αναλυτικά, ακολουθούν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας:


    Η ανακοίνωση της Λανακάμ

    «H γεωπολιτική ένταση που επικρατεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και την άνοδο του πληθωρισμού, αποτελούν παράγοντες που θα επηρεάσουν τις γενικές οικονομικές εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες.

    Παρότι ο Όμιλος μας δεν έχει άμεση έκθεση από πλευράς εργασιών ή εξάρτησης από προμηθευτές στην Ουκρανία και τη Ρωσία, τα πιθανά ρίσκα που μπορεί να επέλθουν από τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και την πιθανή αύξηση των λειτουργικών εξόδων λόγω πληθωριστικών πιέσεων δεν μπορούν να αγνοηθούν. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι τα εν λόγω γεγονότα, δεν θα επηρεάσουν την συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου. Η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί τις εξελίξεις της Πανδημίας «COVID-19», αξιολογεί τους κινδύνους και λαμβάνει όποια μέτρα κρίνονται αναγκαία για τον περιορισμό των επιπτώσεων της Πανδημίας στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και την διασφάλιση την επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας και του ομίλου. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το εν λόγω υγειονομικό γεγονός, δεν θα επηρεάσει την συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου. Κατόπιν των ανωτέρω η διάρθρωση του δανεισμού της Εταιρείας και του Ομίλου και τα ίδια κεφάλαια στις 30/09/2022 και στην 30/06/2022 διαμορφώνονται ως εξής:

    Η διατήρηση των δεδομένων στις βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις κατά το Γ τρίμηνο 2022 στον Όμιλο και στην Εταιρεία οφείλεται στον εξορθολογισμό και τις οικονομίες κλίμακος παράλληλα με την ενίσχυση του τζίρου της εταιρείας ,για την διατήρηση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης του covid-19, του πολέμου στην Ουκρανία και κατ’ επέκταση της παγκόσμιας οικονομικής και ενεργειακής κρίσης. Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης δεν έχουν επηρεάσει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας λόγω της περιοδικότητας των παραγγελιών – πωλήσεων. Η συνέχιση της ενεργειακής κρίσης δεν αναμένεται να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις. Στο Γ’ Τρίμηνο του 2022 δεν σημειώθηκαν άλλες σημαντικές μεταβολές στα λοιπά μεγέθη της Κατάστασης Χρηματοοικονομικής Θέσης του Ομίλου και της Εταιρείας.»



    ΣΧΟΛΙΑ