• Business

    Lamda Development: Απέκτησε το 66% των Mall και Golden Hall έναντι 3,6 εκ. ευρώ

    lamda development

    Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development


    Η Lamda Development  ανακοίνωσε την απόκτηση ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ECE-LAMDA HELLAS S.A., διαχειρίστριας εταιρείας των εμπορικών κέντρων THE MALL ATHENS και GOLDEN HALL.

    GOLDEN HALL, J&P-AVAX, 17MAR2010

    Η συμφωνία σηματοδοτεί την αποχώρηση του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου ECE από τη διαχείριση των δύο εμπορικών κέντρων.

    H ECE, διαχειρίζεται σήμερα περί τα 196 εμπορικά κέντρα σε 14 χώρες του κόσμου με συνολική επιφάνεια 7.000.000 τετραγωνικά μέτρα. Η συνεργασία της με την Lamda Development δεν θα συνεχιστεί με τη διοίκηση της εισηγμένης να ανακοινώνει πως “δεδομένου ότι η εταιρεία κατείχε ήδη το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας, η εταιρεία καθίσταται πλέον μέτοχος του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία εφεξής μετονομάζεται σε «Malls Management Services A.Ε.».

    Με την ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, η  Lamda Development αποκτά πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των εμπορικών της κέντρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών διαχείρισης, καθώς και για σκοπούς εξοικονόμησης κόστους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    H εταιρεία Lamda Development  ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές ότι το τίμημα, που κατέβαλε για την απόκτηση του υπολοίπου ποσοστού (66%) του μετοχικού κεφαλαίου της μετονομασθείσας σε «Malls Management Services A.Ε.» εταιρείας, ανήλθε σε 3.600.000 ευρώ.
    Η Lamda κατείχε το 34% στην εταιρεία διαχείρισης των εμπορικών κέντρων The Mall Athens και Golden Hall και με την απόκτηση του 66% είναι ο μοναδικός μέτοχος  της Malls Management Services (πρώην ECE-Lamda Hellas SA).



    ΣΧΟΛΙΑ