• Business

    LA Farm: Μεγάλο πλήγμα για τον Ευάγγελο Πλεξίδα η απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τη φέτα

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Πλεξίδας ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας LAFarm 

    Βαγγέλης Πλεξίδας ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας LAFarm 


    Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για τον Βαγγέλη Πλεξίδα ιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανίας LA Farm η απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησής του

    Πριν λίγο ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε σε προσωρινή ανάκληση πιστοποίησης της L.A. FARM Α.Ε για τη δραστηριότητα της παραγωγής και συσκευασίας με σκοπό την εμπορία, του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.»

    Μετά από επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης, αλλά και ελέγχους σε σημεία λιανικής πώλησης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Οργανισμού, καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» της «L.A. FARM Α.Ε.», η οποία ήταν ενταγμένη στο ΜΗΤΡΩΟ Πιστοποιημένων επιχειρήσεων του οργανισμού.

    Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, την αξιολόγηση των ευρημάτων και Μη Συμμορφώσεων (ΜΣ) που καταγράφηκαν κατά τους ανωτέρω ελέγχους, την αξιολόγηση των στοιχείων που απεστάλησαν από την επιχείρηση ως Διορθωτικές Ενέργειες, οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανές να άρουν το σύνολο των καταγεγραμμένων ευρημάτων και μη συμμορφώσεων, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε σε Προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης της επιχείρησης, έως την εφαρμογή κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης εκ μέρους της, από την οποία να προκύπτει:

    1. η συμμόρφωσή της με τις απαιτήσεις της υπ΄ αριθμ. 313025/1994 ΥΑ αναγνώρισης του προϊόντος ΦΕΤΑ ΠΟΠ,

    2. η απόσυρση από την αγορά όλων των παρτίδων προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» οι οποίες δεν πληρούν την προδιαγραφή αναγνώρισης του εν λόγω προϊόντος,

    3. η εγκαθίδρυση και τήρηση αξιόπιστου συστήματος ιχνηλασιμότητας του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.»,

    4. η συμμόρφωση των διακινούμενων προϊόντων που φέρουν την ένδειξη «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση.

    Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

    Η θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία LA Farm, που εδρεύει στα Τρίκαλα, πέρασε στον Βαγγέλη Πλεξίδα, τον Σεπτέμβριο του 2020 ο οποίος προχώρησε σε αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της επιχείρησης από τους αδερφούς του Σωτήρη και Χρήστο.

    Εκτός από την Ελλάδα και στη Σουηδία

    Την ίδια ώρα η εταιρεία κατηγορείται και για υπόθεση νοθείας με φέτα στην σουηδική αγορά, όπως έγραφε σήμερα το πρωί ο Wiseman. Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρία Di Luca & Di Luca AB, με έδρα την Στοκχόλμη, έστειλε για ανάλυση δείγματα φέτας των σημάτων ”BABA FARM” και ”Garant Feta” από τα ράφια σουηδικών supermarket.

    Στο πρώτο σήμα βρέθηκε μόνο αγελαδινό γάλα και δεν ανιχνεύτηκε καθόλου αιγοπρόβειο, ενώ στο δεύτερο μόνο ελάχιστη ποσότητα πρόβειου και μεσαία ποσότητα γίδινου.

    Τα σήματα αυτά συνδέονται με την LA Farm AE των Τρικάλων και ο ιδιοκτήτης Ευάγγελος Πλεξίδας μιλώντας στις 3 Αυγούστου 2021 στο ypaithros.gr είχε παραδεχτεί ότι πράγματι οι Σουηδικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έλεγχο στα προϊόντα της εταιρείας του τα οποία βρέθηκαν νοθευμένα, αφήνoντας ωστόσο αιχμές για την διαδικασία ελέγχου.

    Κατά την άποψή του η λήψη των δειγμάτων και η εξέτασή τους δεν έγινε με τον προβλεπόμενο τρόπο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους εξαντλητικούς ελέγχους που έχει δεχθεί η εταιρία του από κλιμάκια ΕΛΓΟ – ”Δήμητρα” το τελευταίο διάστημα χωρίς να διαπιστωθεί κάτι μεμπτό. Ο επιχειρηματίας δήλωσε πως στους ελέγχους των αρχών έγινε έλεγχος των ισοζυγίων για τους τελευταίους 18 μήνες και δεν βρέθηκε πρόβλημα, ενώ και σουηδική αλυσίδα διενήργησε αναλύσεις και τα δείγματα βρέθηκαν κανονικά.

    Κατά την άποψη του κ. Πλεξίδα η υπόθεση είναι δυσφημιστική για την φέτα και είναι αποτέλεσμα κακόβουλων πράξεων που εκπορεύονται από τον μεγάλο ανταγωνισμό για πωλήσεις φέτας που φτάνει σε βαθμό αντιπαλότητας μεταξύ των εμπόρων φέτας αλλά και των γαλακτοβιομηχανιών.

    Τέλος σημειώνει πως η εταιρία του μαζί με ομοειδής επιχειρήσεις δίνουν αγώνα να αυξηθεί η τιμή της φέτας διεθνώς και να επωφεληθεί με αυτό τον τρόπο και ο έλληνας κτηνοτρόφος. Σε αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας βρίσκονται απέναντι οι αλυσίδες supermarket του εξωτερικού.

    H ψυχρολουσία της σημερινής απόφασης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για τον Βαγγέλη Πλεξίδα, έρχεται λίγες ημέρες μετά το γαμήλιο πάρτι που έδωσε η κόρη του στην Μύκονο με guest star τον τραγουδιστή Αργυρό.

    Μύκονος: Λαμπερός γάμος για ποδοσφαιριστή και κόρη ιδιοκτήτη γαλακτοβιομηχανίας (video)

    Tο λαμπερό ζευγάρι παντρεύτηκε στο γραφικό εκκλησάκι του Άη Γιάννη Διακόφτη της Μυκόνου, προ 5 ημερών.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το γαμήλιο γλέντι πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό Pasaji στον Ορνό με την παρουσία 100 προσκεκλημένων, αλλά και αρκετών υπαλλήλων σεκιούριτι για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

    Το πάρτι κύλησε πολύ όμορφα με το νιόπαντρο ζευγάρι να χορεύει την ώρα που ο ουρανός άστραψε από βεγγαλικά που εκτοξεύονταν από αγκυροβολημένο καΐκι.

    Guest της βραδιάς ήταν ο μοναδικός Κωνσταντίνος Αργυρός, ο οποίος τραγούδησε για τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους τους εντυπωσιάζοντας επί σκηνής.

    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγούδησε στον γάμο του ζευγαριού



    ΣΧΟΛΙΑ