• Business

    Κώστας Καραμανλής: Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ξεκινάει το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό

    • NewsRoom
    Υπ. Μεταφορών: Καλύτερη η εικόνα στο Κέντρο με τον δακτύλιο αλλά και λόγω σειράς μέτρων

    Κώστας Αχ. Καραμανλής


    Στα μεγάλα έργα του τομέα των συγκοινωνιών που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται εντός του 2021 αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

    Ο κ. Καραμανλής μίλησε αρχικά για την αύξηση των λεωφορείων υπογραμμίζοντας ότι «στην Αθήνα κυκλοφορούν 1.280 λεωφορεία κάτι που είχε να δει η πρωτεύουσα από το 2015 – 2016». Συμπλήρωσε ότι εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των 609 προσλήψεων και θα έρθουν και τα πρώτα νέα οχήματα με leasing, τα οποία θα προστεθούν στις γραμμές, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

    Επιπροσθέτως, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι πριν από 18 μήνες κυκλοφορούσαν στην Αθήνα μόλις 850 λεωφορεία, καθώς και ότι από τον Νοέμβριο έχουν προστεθεί στο στόλο πάνω από 250 λεωφορεία και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα προστεθούν άλλα 300. Σημείωσε δε ότι στη Θεσσαλονίκη από 230 λεωφορεία, σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 400.

    Η γραμμή 4 του μετρό και τα μεγάλα έργα του 2021

    Στη συνέντευξή του ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «ξεμπλοκάρει η γραμμή 4 του Μετρό και ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για το έργο προϋπολογισμού 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ». «Το 2021 θα δούμε κι άλλα εμβληματικά έργα. Το 2021 είναι η χρονιά των μεγάλων έργων. Τα έργα υποδομής θα βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

    Αναφέρθηκε ειδικότερα στο Πάτρα – Πύργος, τον Ε65, που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και τα σιδηροδρομικά έργα της επόμενης δεκαετίας με στόχο την ανάταξη των σιδηροδρόμων και τη σύνδεση με τα λιμάνια ώστε η Ελλάδα να γίνει κόμβος της ευρύτερης περιοχής, καθώς και σε παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια σε 7.000 σημεία του οδικού δικτύου.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στη διαλειτουργικότητα των διοδίων και την έναρξη της χιλιομετρικής χρέωσης στην Ολυμπία Οδό. «Πρόκειται λοιπόν για έργα τα οποία σιγά σιγά θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε.

    Προσλήψεις μετά από 10 χρόνια

    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι μετά από 10 χρόνια θα γίνουν για πρώτη φορά προσλήψεις και τόνισε ότι τα τρία βήματα της στρατηγικής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες είναι: Ανάταξη, ενίσχυση και ανανέωση του στόλου.

    «Καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες χρειάζονται, θέλουν και απαιτούν πολύ καλύτερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από αυτά που έχουμε. Δεν σταματάμε εδώ και θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε το στόλο. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε να βελτιωθεί η εικόνα» κατέληξε στις δηλώσεις του.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ