• Business

    Κοντομηνάς – Αλαφούζος : Συζητούν, αλλά ερωτηματικό τι θα γίνουν οι δημοσιογράφοι του Alpha


    Αν και αρχικά οι πληροφορίες διαψεύδονταν κατηγορηματικά και από τις δύο πλευρές, οι συζητήσεις μεταξύ ΣΚΑΪ και Alpha για μία συνεργασία μεταξύ των δύο τηλεοπτικών σταθμών όχι απλά είναι γεγονός, αλλά βρίσκονται και σε προχωρημένο στάδιο. Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Κοντομηνάς, με την Deloitte στη… μέση ως τεχνικό σύμβουλο, είναι σε ανοιχτή γραμμή και συζητούν για το πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί μία μεταξύ τους συνεργασία, με δεδομένο ότι ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια στη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ ο Alpha (αν και πρόσφερε πολύ μεγαλύτερο τίμημα από αυτό με το οποίο πήρε την άδεια ο ΣΚΑΪ) έμεινε εκτός νυμφώνος, με τον Δημήτρη Κοντομηνά να εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για να διασφαλίσει το τηλεοπτικό μέλλον του ιδίου, αλλά και του καναλιού του.

    Φαίνεται πως για τον ιδιοκτήτη του Alpha, η συνεργασία με τον ΣΚΑΪ είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική: ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο όμιλος ΑΝΤ1 κινούνται ανεξάρτητα και δε φαίνονται να επιδιώκουν μία συνεργασία μαζί του, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης αποτελεί… κόκκινο πανί για τον Δημήτρη Κοντομηνά, που τον θεωρεί «λαγό» της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, και δεν παραλείπει μέσα από τα δελτία ειδήσεων του Alpha να του επιτεθεί με κάθε ευκαιρία.

    Όμως και με τον Γιάννη Αλαφούζο η επίτευξη μίας συμφωνίας δεν είναι κι εύκολο πράγμα. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης για μία συνεργασία που θα προβλέπει μερίδιο 50-50 για Αλαφούζο και Κοντομηνά και εναλλασσόμενες διοικήσεις, με το δυναμικό του ΣΚΑΪ να αναλαμβάνει το ενημερωτικό κομμάτι του νέου σταθμού και τον Alpha το ψυχαγωγικό κομμάτι. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για το management του νέου σταθμού, που ενδεχομένως να αποδειχθούν μοιραίες για τον «γάμο» ΣΚΑΪ-Alpha.

    Επιπλέον, ερωτηματικό αποτελεί το τι θα γίνει με τους δημοσιογράφους του Alpha αν τελικά υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο καναλαρχών. Αφού το ενημερωτικό τμήμα του νέου καναλιού θα το αναλάβει ο ΣΚΑΪ, τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι στο αντίστοιχο ενημερωτικό τμήμα του Alpha; Το ενδεχόμενο να απορροφηθούν όλοι από το νέο κανάλι υπό την διοικητική «ομπρέλα» του ΣΚΑΪ φαίνεται μάλλον απίθανο, και επομένως οι άνθρωποι αυτοί εύλογα φοβούνται πως ακόμα και στο «καλό» σενάριο της συμφωνίας, το μέλλον τους είναι εξαιρετικά επισφαλές…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/sokaristiko-giati-pagkosmia-ikonomia-vadizi-ston-olethro/80715

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/o-megalos-tromos-tis-eforias-plistiriasmi-500-spition-kathe-evdomada/80754

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ