• Business

    «Κύμα» προσφορών και προσφορών και εκπτώσεων έως -70% φέρνει από Δευτέρα το άνοιγμα των καταστημάτων

    • NewsRoom
    Χειμερινές εκπτώσεις: Τζίρο σε επίπεδα προ κορονοϊού περιμένουν τα καταστήματα


    Κύμα προσφορών και γενναιόδωρων εκπτώσεων προμηνύεται από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου που ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο, προκειμένου οι επιχειρήσεις να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και να σώσουν τη χειμερινή σεζόν.

    Ο τζίρος που επιτυγχάνουν τα καταστήματα λιανικής κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων  υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίοδο οι έμποροι ξεστοκάρουν το εμπόρευμα που τους έχει μείνει, προκειμένου να μαζέψουν ρευστό και να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες. Με αυτό το γνώμονα παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι εκπτώσεις σε ορισμένα ήδη αναμένεται να φτάσουν ως και το 70%.

    Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των καταστημάτων.

    Είχε προηγηθεί η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που είχε δώσει το ”πράσινο φως” για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση. Οι καταστηματάρχες που έβλεπαν την περίοδο των εκπτώσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μαγαζιά τους να παραμένουν κλειστά θεωρούν ανάσα και ευκαιρία την άρση του lockdown στο λιανεμπόριο.

    «Η προσπάθεια που καταβάλαμε το τελευταίο διάστημα με στοιχεία και τεκμηριωμένες επιστημονικές προτάσεις, έπιασε τόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, για να συμπληρώσει πως «από τη Δευτέρα οι συνάδελφοί μου επιστρέφουν στις δουλειές τους, για να συνεχίσουν τη μάχη που ξέρουν καλά να δίνουν». Ο κ. Καφούνη δηλώνει πεπεισμένος πως «καταναλωτές, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες θα συνεργαστούν αρμονικά τηρώντας απόλυτα τις υγειονομικές προφυλάξεις, γιατί πάνω από οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα είναι η υγεία».

    Διαβάστε επίσης:

    Έμποροι για άρση lockdown: «Έπιασαν… τόπο οι προσπάθειες μας – Ανάσα και ευκαιρία το άνοιγμα των καταστημάτων»

    Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά από Δευτέρα – Το SMS των 2 ωρών δεν ισχύει για κομμωτήρια

    Νίκος Παπαθανάσης: Έπονται αποφάσεις για άνοιγμα όσων καταστημάτων παραμένουν κλειστά, όπως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ – Τι θα γίνει με την εστίαση

     



    ΣΧΟΛΙΑ