• Business

    Κέρδη 15,6 εκατ. για τον Mr Jumbo και 14,4 εκατ. ευρώ για τον Mr Folli Follie

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Ομίλου Jumbo


    Το άρμα ανόδου των ξένων αγορών ακολούθησε το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με το γενικό δείκτη να κάνει ένα βήμα προς τις 600 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να αυξάνεται. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, εκτός των τραπεζών, οι οποίες αν και κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά αξιόλογα κέρδη, δεν κατόρθωσαν να τα διατηρήσουν μέχρι το τέλος.

    Απόστολος Βακάκης (Jumbo) και Δημήτρης Κουτσολιούτσος Folli Follie) ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας, καθώς με βάση  την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αξία των μετοχών τους αυξήθηκε κατά 15,6 εκατ. ευρώ και 14,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    H συνεδρίαση του ΧΑ

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,33% στις 593,83 μονάδες, ενώ σημείωσε υψηλό ημέρας στις 596,54 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 48,1 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,49%, στις 1.574,51 μονάδες, ενώ κέρδη 0,53% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 737,03 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,87% στις 688,67 μονάδες.

    Πρωταγωνίστριες της συνεδρίασης του ΧΑ αναδείχθηκαν οι μετοχές Jumbo με άνοδο 3,54% και Grivalia με κέρδη 3,11%. Ακολούθησαν με κέρδη άνω του 2% οι Folli Follie, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη για ΟΠΑΠ, Τιτάν, Alpha Bank και Lamda.

    Περιορισμένα κέρδη σημείωσαν οι ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, ΜΕΤΚΑ και Motor Oil, ενώ η Eurobank, η Αegean και η Βιοχάλκο παρέμειναν αμετάβλητες.

    Αντίθετα, η μετοχή της Εθνική μετά τα κέρδη 2,48% που κατέγραψε έκλεισε τελικά με απώλειες 0,50%, ενώ ο ΟΤΕ υποχώρησε οριακά κατά 0,13% χάνοντας τα προηγούμενα κέρδη κατά 2,04%.

    Σημαντική πτώση 3,26% κατέγραψε η ΓΕΚ Τέρνα, η Τέρνα Ενεργειακή υποχώρησε κατά 1,11% και τα Ελληνικά Πετρέλαια έχασαν ποσοστό 0,49%.

    Θετική η HSBC για τις ελληνικές τράπεζες αλλά…

    Σύσταση buy διατηρεί για τις ελληνικές τράπεζες η HSBC, εκτιμώντας ότι έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα. Ωστόσο, μειώνει τις τιμές στόχους σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

    Στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των αναλυτών της βρετανικής τράπεζας παραμένει η Alpha Bank, με τιμή στόχο τα 2,57 ευρώ από 3,03 ευρώ πριν. Ακολουθεί η Εθνική με τιμή στόχο τα 0,37 ευρώ από 0,38 ευρώ, η Eurobank με νέα τιμή στόχο τα 1,16 ευρώ από 1,22 ευρώ και η Πειραιώς με τιμή στόχο τα 0,31 ευρώ από 0,30 ευρώ πριν.

    Στο report της η HSBC αναφέρει ότι η μείωση στις τιμές στόχους αποτυπώνει μία πιο συντηρητική στάση της τράπεζας για τα επίπεδα δραστηριότητας σχετικά με τα έσοδα, καθώς και την ανάλυση γύρω από τις προβλέψεις για τα NPLs .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιβεβαίωση του mononews για τον Νίκο Καραμούζη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτα προκλητικός ο διοικητής του ΟΑΕΕ: Αν δεν μπορείς να πληρώσεις το χαράτσι των εισφορών να πας στη Βουλγαρία!

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ