• Business

    Κένεθ Τσαρλς Γκρέις: Ποιος ήταν ο εκατομμυριούχος που βρέθηκε νεκρός τη μέρα της δίκης του

    • NewsRoom

    Κένεθ Τσαρλς Γκρέις (Πηγή: dailymail.co.uk)


    Νεκρός την ημέρα που επρόκειτο να δικαστεί, βρέθηκε στο δωμάτιο ενός μοτέλ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο 58χρονος εκατομμυριούχος Κένεθ Τσαρλς Γκρέις, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απάτες με εικονικές επιχειρήσεις τύπου πυραμίδας Ponzi.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Γκρέις, θα καταδικαζόταν στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντάουνινγκ Σέντερ την ίδια μέρα αφού ομολόγησε την ενοχή του σε έξι κατηγορίες για ανέντιμη συμπεριφορά σε σχέση με το επενδυτικό του ταμείο, Goldsky, τον Απρίλιο του 2023.

    Ο Γκρέις εξαπάτησε τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιονικών Σαμ Ράιλι και Ρόμπι ΜακΓιούεν, για περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια, αφού ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να τους αποφέρει πίσω μέχρι και το 20%.

    Όταν δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του.

    Ο ίδιος, έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε χρήματα από επενδυτές για να νοικιάσει ένα ιδιωτικό τζετ για τη θετή του κόρη, ώστε να μπορέσει να πετάξει στο Σίδνεϊ από το Κουίνσλαντ για να κάνει εμφυτεύματα στήθους!.

    Επιπλέον, νοίκιασε ένα πολυτελές σπίτι στο λιμάνι του Σίδνεϊ με το δικό του μηχανοκίνητο σκάφος «για να μπορεί να καθαρίσει το κεφάλι του» τους μήνες πριν την κατάρρευση του ταμείου του.

    Η επιχείρηση του Γκρέις εκκαθαρίστηκε το 2018, με τις “λανθασμένες” συναλλαγές του να εξετάζονται στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κουίνσλαντ.

    Άλλα θύματα του προγράμματος Ponzi του, ήταν οι πρώην παίκτες του AFL Clark Keating που επένδυσε $100.000 και ο Simon Black που επένδυσε $80.000.

    «Θα ετοιμαστεί μια αναφορά για την ενημέρωση του ιατροδικαστή, αφού το σώμα ενός 58χρονου άνδρα βρέθηκε σε μοτέλ CBD την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της NSW.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μελέτη για Τεχνητή Νοημοσύνη: Πόσα δισ. μπορεί να συμβάλλει στο ΑΕΠ σε βάθος 15ετίας;

    Στα $48 δισ. η αξία των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών το 2023 – Η Dorian LPG του Τζον Χατζηπατέρα 2η στον κόσμο σε αύξηση κεφαλαιοποίησης



    ΣΧΟΛΙΑ