• Business

    Κέκροψ: Σε αναμονή των αποφάσεων των δικαστηρίων για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της

    Τι βλέπει η αγορά πίσω από το ράλι της Κέκροψ

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Στασιμότητα επικρατεί αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Κέκροψ.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας με αφορμή τα αποτελέσματα του 2019 ως προς το δικαίωμα της εταιρείας real estate επί της έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή «Λατομείου») το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε Αίτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου για την Αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία η Κέκροψ δικαιώθηκε. Ημερομηνία δικασίμου προσδιορίστηκε η 23η Σεπτεμβρίου 2020.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική εκτίμηση που κυριαρχεί στην Κέκροψ είναι ότι η πράξη αυτή του δημοσίου έχει τυπικό χαρακτήρα και δύσκολα θα ανατρέψει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία αναγνωρίζεται ότι ιδιοκτήτης της έκτασης είναι η Κέκροψ. Η δικαστική διαμάχη με το δημόσιο για την έκταση αυτή στο Παλαιό Ψυχικό διαρκεί 31 χρόνια.

    Επίσης, η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοποίηση των 16 καταστημάτων της εταιρείας στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού καθώς γιαυτά έχει κατατεθεί στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) αίτηση ακύρωσης των χρήσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού και η οποία θα εκδικαστεί μετά από αναβολές την 7η Οκτωβρίου 2020.

    Ακόμη, η Κέκροψ σχεδιάζει την αξιοποίηση οικοπέδου επί της οδού Μελετοπούλου 7, στο Παλαιό Ψυχικό, επιφανείας 1.049 τ.μ. το οποίο μετά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ αποχαρακτηρίζεται από χώρος κοινόχρηστου πρασίνου και μετατρέπεται σε οικοδομήσιμο χώρο με παράλληλη τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 161. Οι όροι δόμησης προβλέπουν κάλυψη 40%, συντελεστή δόμησης 0,60 και επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μέτρα. Ωστόσο, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού κατέθεσε στο ΣτΕ (Ε΄ Τμήμα) αίτηση για την ακύρωση του σχετικού Π.Δ. για την οικοδόμηση του προαναφερόμενου ακινήτου η οποία συζητείται την 17η Ιουνίου 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ