ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί σκοτείνιασε η Εθνική και τα μυστήρια της Τέρνα, η σφήνα Μάρη στο OPEN, οι 900 ημέρες της ΑΒΑΞ, η μεταγραφή του Στάσση, ο «σπρίντερ» Πιέρ, η συμμαχία Εξάρχου και Καλλίνικου, τι ακούγεται για τον ανασχηματισμό, στο +15% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το save the date για τον JJC
Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, κλείνοντας τη διήμερη περιοδεία του στο νησί.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Καραγιάννης παρέδωσε στον κ. Αρναουτάκη την τεχνική έκθεση που περιλαμβάνει απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διαβούλευση της ΜΠΕ Παρακάμψεων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ από την Περιφέρεια Κρήτης.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Υποδομών ανέφερε:
«Επισκέφθηκα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, έναν καλό φίλο, ο οποίος έχει σταθεί δίπλα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών της Κρήτης. Του παρέδωσα και τυπικά την τεχνική έκθεση με τις παρατηρήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου τις οποίες έχουμε αποδεχτεί στο μεγαλύτερο κομμάτι τους.
Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε εδώ για να ακούμε με καλή διάθεση και ανοιχτή σκέψη και να αποδεχόμαστε όποια πρόταση δεν αποτελεί βόμβα για τα θεμέλια του έργου. Έτσι, κάναμε δεκτές τις προτάσεις για τους κόμβους κατά 95% και αποδεχτήκαμε και τη σήραγγα στο Κακό Όρος.
Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος γιατί η τελευταία εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη του ΒΟΑΚ. Προχωράμε στη β’ φάση του μεγάλου έργου της παραχώρησης και θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο στα τέλη Μαρτίου, ενώ εντάξαμε και το τμήμα Χανιά – Κίσαμος το οποίο δεν υπήρχε, επομένως ο σχεδιασμός μας προχωράει συνολικά.
Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με τα τμήματα ανατολικότερα του Αγίου Νικολάου. Ήδη σήμερα έχει στηθεί το εργοτάξιο εκεί και το άλλο καλό νέο είναι ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τα τμήματα Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή και εκείνο της Γέφυρας Φρουζή ως τη Παράκαμψη της Παχειάς Άμμου. Προχωράμε για να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτήσεις και μετά θα δημοπρατήσουμε και αυτά τα μεγάλα έργα.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το έργο του ΒΟΑΚ έχει μπει στις ράγες και θα είναι προς όφελος όλων καθώς θα αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια.
Πλέον, δεν έχουμε να κάνουμε με υποσχέσεις, με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που τόσα χρόνια έλεγαν κάποιοι στην Κρήτη, έχουμε να κάνουμε με έργο».
Διαβάστε επίσης:
Ιταλία: Η Generali εξετάζει την πώληση χαρτοφυλακίου ασφαλίσεων ζωής ύψους 20 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Τραμπ απορρίπτει διαμεσολαβήσεις για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν – Ζητά από τις χώρες να στείλουν πολεμικά πλοία για το «άνοιγμα» των Στενών του Ορμούζ
- Θεοδωρικάκος στο συνέδριο του BHCCI: «Το διμερές εμπόριο είναι στα 5,4 δισ. ευρώ»
- Κικίλιας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου»
- Αραγτσί: «Θα επιτεθούμε σε εγκαταστάσεις αμερικανικών εταιρειών στην περιοχή αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές υποδομές του Ιράν»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.