• Business

    Κανένα ενδιαφέρον για τον πλειστηριασμό του Avenue

    • NewsRoom


    Άγονη για ακόμη μια φορά η προσπάθεια για την τμηματική εκποίηση του εμπορικού κέντρου Avenue στο Μαρούσι, καθώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του εμπορικού κέντρου που διεξήχθη την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

    Συγκεκριμένα, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βγαίνουν στο σφυρί 10 καταστήματα, μία θέση στάθμευσης και τέσσερις βοηθητικοί–αποθηκευτικοί χώροι. Η συνολική τιμή εκκίνησης είναι τα 9 εκατ. ευρώ.

    Η διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί σε προσεχές μέλλον με χαμηλότερο τίμημα.

    Το Avenue βγαίνει σε πλειστηριασμό, αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Σάνυο) δεν κατάφερε να αποπληρώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 12 εκατ. ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί  δύο άγονες προσπάθειες πώλησης, γεγονός που αποδεικνύει τη δυσκολία εκποίησής του. Tο «e-σφυρί» χτύπησε πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, όταν οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank έβγαλαν σε πλειστηριασμό περιουσιακά στοιχεία με εκτιμώμενη αξία 18,4 εκατ., χωρίς να βρεθούν αγοραστές.

    Aκολούθησε μια δεύτερη προσπάθεια τον Mάρτιο, για τις μισές ιδιοκτησίες (περίπου 10 καταστήματα, χώρο στάθμευσης 25 θέσεων αυτοκινήτων και ποσοστά εξ αδιαιρέτου σε χώρους του εμπορικού κέντρου) με επισπεύδουσα μόνο τη Eurobank, αλλά πάλι ο πλειστηριασμός ήταν άγονος.

    To Avenue άνοιξε τις πύλες του τον Μάιο 2007. Καλύπτει συνολική έκταση 22.000 τ.μ., στα οποία στεγάζεται η υπεραγορά Σκλαβενίτη (11.500 τετραγωνικά μέτρα), το JUMBO, το Η&Μ, το Volta Fun Town και 60 επώνυμα καταστήματα.

    Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου του 2018, η Τρόπαια Συμμετοχική εμφανίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 51,81 εκατ. ευρώ και 28,33 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και την εταιρεία, αντίστοιχα. Ακόμη εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια κίνησης 52,49 εκατ. ευρώ και 24,11 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ