• Business

    Καλημέρα! Πέντε σημαντικές ειδήσεις πριν ανοίξουν οι αγορές


    Καλημέρα! Αυτές είναι οι πέντε σημαντικές ειδήσεις να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    -Την παροχή επιπλέον 860 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα από τους πόρους του ΕΣΠΑ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το γραφείο της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνας Κρέτσου.

    -Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η εφαρμογή της συμφωνίας και το 2018 η συζήτηση για το χρέος. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών.

    -Η στροφή των επενδυτών στα θεωρούμενα «ασφαλή επενδυτικά καταφύγια» έχει εκτοξεύσει το σύνολο του κρατικού χρέους με αρνητικά επιτόκια στο ιλιγγιώδες ποσό των 11,7 τρισ. δολαρίων! Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος επιτάχυνε τις μετακινήσεις κεφαλαίων σε «ασφαλή καταφύγια», σύμφωνα με τη Fitch.

    -Nομοθετική ρύθμιση για την νομιμοποίηση των τουριστικών κατοικιών έφερε στη Βουλή, αργά το βράδυ, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Γιώργος Σταθάκης. Εντός 6 μηνών θα πρέπει να υποβάλουν περιβαλλοντική μελέτη για να λειτουργούν νόμιμα.

    -Eμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Η Cosco με επιστολή της καταγγέλλει τον υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα, ότι το κείμενο της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ OΛΠ και ελληνικού δημοσίου έχει σημαντικές διαφορές με το κείμενο που υπεγράφη στις 8 Απριλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ