• Business

    Καφεκοπτεία Λουμίδη: Η οικογενειακή επιχείρηση συνώνυμο του καφέ συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής

    Λουμίδης

    O Βασίλης Λουμίδης (Κ), ο Ιάσων Λουμίδης (Δ) και ο Νίκος Λουμίδης (Α), Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


    Χρονιά-σταθμό για την εταιρεία Καφεκοπτεία Λουμίδη αποτελεί το 2019. Η ιστορική επιχείρηση, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την επεξεργασία και παραγωγή προϊόντων καφέ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζει μια σειρά από εορταστικές ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης δρομολογείται η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα, δυνατές προσφορές και συλλεκτικές συσκευασίες.

    «Η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό στην ιστορία μας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Είναι μετρημένες στα δάκτυλα του χεριού οι ελληνικές εταιρείες που κατάφεραν να επιβιώσουν πάνω από εκατό χρόνια και να ανταπεξέλθουν στις κρίσεις που γνώρισε η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιάσων Λουμίδης, Εμπορικός Διευθυντής των Καφεκοπτείων Λουμίδη και τρίτη γενιά της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε από τον Πειραιά.

    Το μυστικό της «μακροβιότητας», σύμφωνα με τον κ. Λουμίδη, είναι η ομόνοια που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και η προσήλωση στις αξίες και στις αρχές των ιδρυτών. Αυτό είναι και σήμερα, το κλειδί για την επιτυχία που σημειώνει σήμερα η επιχείρηση παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

    Όπως είπε ο κ. Λουμίδης, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα τους δυο πρώτους μήνες του 2019, οι πωλήσεις τον Μάρτιο ακολουθούν ανοδική πορεία παρά το πλήγμα που έχει προκαλέσει στον κλάδο η επιβολή του ΕΦΚ στον καφέ στις αρχές του 2017. Για να προσθέσει πως η εταιρεία αποφάσισε να απορροφήσει το κόστος του φόρου, και να διατηρήσει σταθερές τις τιμές της, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη των καταναλωτών για οικονομικές λύσεις.

    Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί το κατάλληλο σημείο και ο κατάλληλος συνεργάτης εφόσον πρόκειται για συνεργασία με τη μορφή της δικαιόχρησης. «Προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα» σημείωσε σχετικά ο κ. Λουμίδης.

    Το ανακαινισμένο κατάστημα των καφεκοπτείων Λουμίδη στα Χαυτεία Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

    Η ιστορία των Καφεκοπτείων Λουμίδη ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα όταν οι τρεις αδελφοί Αντώνης, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης άφησαν πίσω την γενέτειρα τους την Κάρυστο και εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, όπου ξεκίνησαν να εμπορεύονται για πρώτη φορά τον δυσεύρετο για τα δεδομένα της εποχής καφέ στην ελληνική αγορά. Η ίδρυση του πρώτου καταστήματος της Οικογένειας Λουμίδη πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά το 1920 και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.

    Σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά, βασιζόμενοι στην εμπειρία σχεδόν 100 ετών, συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία διαθέτοντας υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής προϊόντων καφέ υψηλής ποιότητας, τα οποία διανέμονται μέσω του δικτύου των 11 καταστημάτων «Καφεκοπτεία Λουμίδη» σε όλη την Ελλάδα και του δικτύου χονδρικής πώλησης. Επίσης, δημιουργούν γωνιές φρεσκοκομμένου καφέ σε επιλεγμένα σημεία πώλησης όπως φούρνοι, mini markets, παντοπωλεία, κάβες κλπ αλλά και στα σούπερ μάρκετ Μy Market και Κρητικός.

    Το χαρτοφυλάκιό τους αριθμεί περίπου 700 κωδικούς προϊόντων, αφού πέρα από καφέ διαθέτουν διάφορα γλυκίσματα. Την περσινή χρονιά οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων έκλεισαν στα επίπεδα των 150 χιλ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ