• Business

    Κ. Ποζρικίδης (ΔΕΘ): Έρχονται παραγωγές Bollywood στη Θεσσαλονίκη – Ενδιαφέρον και από Tata Group

    Κυριάκος Ποζρικίδης


    Στην Ινδία βρέθηκαν πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, στο πλαίσιο αποστολής για την προετοιμασία της συμμετοχής της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 84η ΔΕΘ.  Ο κ. Ποζρικίδης μιλάει στο mononews για τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορεί να δώσει η ΔΕΘ στις επιχειρήσεις των δύο χωρών και για το ενδιαφέρον που έδειξαν ο όμιλος Tata Group και εταιρείες παραγωγής του Bollywood.

    Πώς είδατε το ινδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα;

    Κάναμε επαφές με  οικονομικούς παράγοντες της χώρας, αλλά και με εκπροσώπους της βιομηχανίας του Bollywood, που ενδιαφέρονται για παραγωγές στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, στις μόλις τέσσερις ημέρες της αποστολής πραγματοποιήθηκαν 14 συναντήσεις. Μάλιστα τον επόμενο μήνα περιμένουμε τις δύο εταιρείες παραγωγής να έρθουν στην Ελλάδα για να προχωρήσουν τις επαφές τους και να ξεκινήσουν τα σχέδιά τους για παραγωγή ταινιών και show. Πρόκειται για τις The Shiamak Group και Malhotra Productions  που θα κάνουν επαφές και με το  Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που θα υποδεχθεί τους Ινδούς παραγωγούς στη Θεσσαλονίκη εντός του Φεβρουαρίου.

    Στην Ινδία συναντήσαμε φορείς όπως τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, και την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων με στόχο να προωθήσουμε τις συμμετοχές στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου.  Συναντήσαμε την  Ομοσπονδία Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ινδίας (FICCI),   και  την Ένωση Εταιρειών Πληροφορικής και Υπηρεσιών (NASSCOM), που θέλει να αξιοποιήσει την παρουσία της στη διοργάνωση ως εφαλτήριο για τη διείσδυση των μελών της στα Βαλκάνια.

    Ποιοι είναι οι στόχοι της Ινδίας από τη συμμετοχή στη ΔΕΘ;

    Επιθυμία    της κυβέρνησης της Ινδίας είναι  να παρουσιασθεί στην 84η ΔΕΘ η «νέα Ινδία», η Ινδία της ανάπτυξης και της τεχνολογίας. Για αυτό και  θέλουν να  δώσουν δυναμικό «παρών» στη Γενική Έκθεση του επόμενου Σεπτεμβρίου όχι μόνο μέσω των παραδοσιακών, υφαντουργικών της επιχειρήσεων, αλλά και μέσω εταιρειών της τεχνολογίας, της φαρμακοβιομηχανίας, ακόμα και της αεροδιαστημικής.

    Σε ποιους τομείς υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας;

    Η Ινδία είναι μια χώρα που συνδυάζει την φτώχεια με τη μεγάλη ανάπτυξη και τη μεγάλη οικονομική δύναμη. Ενας από τους μεγαλύτερους ομίλους οικονομικούς και επιχειρηματικούς ομίλους της Ινδίας, του Τata Group έδειξε ενδιαφέρον του τόσο για συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ όσο και για επενδύσεις τεχνολογίας στην Ελλάδα. Ο όμιλος έχει παρουσία σε πλειάδα κλάδων από τον τουρισμό και τις υποδομές, μέχρι την τεχνολογία και την αυτοκινητοβιομηχανία και το πεδίο δυνατοτήτων είναι τεράστιο.

    Στην Ινδία είναι πολύ ισχυροί επίσης οι τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και οι startups. Το Χρηματιστήριο της Βομβάης διαθέτει ειδικό τμήμα των startups και θα είχε ενδιαφέρον η παρουσία τους στη ΔΕΘ μαζί με τις ελληνικές startups.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Stores: «Άλμα» στα λειτουργικά κέρδη που έφθασαν στα 18 εκατ. ευρώ το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Τσερεπάς (Lariplast): Γιατί «πάγωσε» η επένδυση στη Λάρισα



    ΣΧΟΛΙΑ