• Ενέργεια

    Κ. Χατζηδάκης: «Τέλος μιας εποχής, αρχή μιας νέας για τη ΔΕΗ»

    Ξεκινάει η πιστοποίηση δικηγόρων και λογιστών για την απονομή συντάξεων

    Κωστής Χατζηδάκης


    Για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας για τη ΔΕΗ έκανε λόγο, πριν από λίγο, ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του τόσο για την χωρίς αστερίσκους έκθεση της ΕΥ όσο και για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας που καταβλήθηκε από τις 7 Ιουλίου και μετά προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την επιχείρηση.

    «Η σημερινή έκθεση της ΕΥ, η οποία είναι χωρίς αστερίσκους, αποδεικνύει ότι στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια που καταβάλαμε από τις 7 Ιουλίου και μετά για να αποφύγει η ΔΕΗ τη χρεοκοπία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ενεργειακού πυλώνα της ΔΕΗ».

    «Ξεκινά μια νέα περίοδος μετά την αποφυγή της χρεοκοπίας και η σημερινή ημερομηνία είναι πολύ σημαντική καθώς αποφεύχθηκε μια πολύ σοβαρή αρνητική εξέλιξη», τόνισε με έμφαση ο κ. Χατζηδάκης. Για να προσθέσει πως «στην αντίθετη περίπτωση θα σταματούσε η διαπραγμάτευση της μετοχής από αύριο, θα κοκκίνιζαν τα δάνειά της (σ.σ.: που είναι 4 δισ. ευρώ) και θα υπήρχαν σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία».

    «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάταξη της ΔΕΗ με κοινωνικά δίκαιο τρόπο και το κόστος θα το μοιραστούν όλοι. Τόσοι οι ανταγωνιστές της όσο και οι εργαζόμενοι», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάργηση της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη ως το 2028 που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι όλα θα εξειδικευθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, αλλά και στο επίπεδο της επιχείρησης.

    Είμαστε, τόνισε ο υπουργός, σε συνεχή επαφή με την κοινωνία στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, ώστε ό,τι γίνει στο επίπεδο της απολιγνιτοποίησης να γίνει με γνώμονα την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους στις περιοχές αυτές.

    Έκανε λόγο επίσης για ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων με χρηματοδότηση από την ΕΕ για την δίκαιη μετάβαση των περιοχών αυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ