• Business

    Justin Timberlake: Ο ποπ σταρ “χτυπάει” επιχειρηματικά Coca Cola και Pepsi

    Justin Timberlake

    Justin Timberlake


    Ο Justin Timberlake είναι καταξιωμένος ποπ σταρ με Grammy στο ενεργητικό του, διάσημος ηθοποιός και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Τόσο επιτυχημένος μάλιστα, που έχει βαλθεί να καταρρίψει εταιρείες όπως η Coca Cola  και η Pepsi.

    Ο Timberlake πρόσφατα έγινε επενδυτής στη startup ποτών Bai Brands, η οποία  εξαγοράστηκε από την Dr Pepper Snapple Group Inc. έναντι του ποσού των 1,7 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αυτή της Dr Pepper είναι ικανή να μετατρέψει τη Bai σε μια τεράστια απειλή για την Coca-Cola και την Pepsi, που έχουν δει «βουτιά» στις πωλήσεις των αναψυκτικών τους κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς οι άνθρωποι επιλέγουν πιο υγιεινά ποτά.

    Στον αντίποδα, οι πωλήσεις της Bai έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει καταγράψει 120 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2015 και για το 2016 στοχεύει στην επίτευξη 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Από την πλευρά του, ο νικητής Grammy, Justin Timberlake θα έχει το ρόλο του «Διευθύνοντος Συμβούλου Γεύσης», ενώ θα βοηθά στην ανάπτυξη του προϊόντος και στις επερχόμενες εκστρατείες μάρκετινγκ.

    «Είμαι οπαδός της Bai για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συνεργασία δημιουργήθηκε από μια κοινή επιθυμία να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βάλουν καλύτερα συστατικά στο σώμα τους χωρίς να θυσιαστεί η γεύση».

    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bai, Ben Weiss είπε στο Fortune ότι η πώληση μεριδίου στην Timberlake και το δικαίωμα συμμετοχής του στις επιχειρηματικές αποφάσεις, γίνεται για πολλούς λόγους. Ο τραγουδιστής και ηθοποιός θα «εκτοξεύσει» πραγματικά τη μάρκα. Και στην ηλικία των 35, αυτός εκπροσωπεί το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται η Bai ως κύρια βάση των καταναλωτών της.

    Ο Timberlake θα πρωταγωνιστήσει, επίσης, ως το πρόσωπο της μάρκας σε μια εκστρατεία μάρκετινγκ αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που η Bai θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, όπως δήλωσε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ben Weiss στο Business Insider.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βlack Friday: Oysho, Pull&Bear, Body Shop, River West, McArthur και Factory Outlet γιορτάζουν τη μέρα με εκπτώσεις από 20%-80%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Black Friday: Τρελές εκπτώσεις σε Public, McArthur, Oysho, Pull&Bear, GAP και Μedia Markt – Στο παιχνίδι μπαίνει και ο Γερμανός με εκπτώσεις 60%

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Black Friday: Και η Liana Vourakis στο χορό των εκπτώσεων – Ολόκληρη η λίστα των καταστημάτων(upd)

     



    ΣΧΟΛΙΑ