• Business

    Jumbo: Οι δικλείδες ασφαλείας για τα μετρητά

    • NewsRoom
    Jumbo Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής Jumbo


    Οι δικλείδες ασφαλείας που έχει φροντίσει να εφαρμόζει ο Απόστολος Βακάκης για την αποτύπωση των οικονομικών μεγεθών της Jumbo αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικές. Με αρωγό την ελεγκτική Grant Thornton, τα οικονομικά στοιχεία της Jumbo για την τελευταία οικονομική χρήση εξετάστηκαν και διασταυρώθηκαν με αναλυτικές διαδικασίες. Χρησιμοποιώντας ακόμα και ειδικό εμπειρογνώμονα, η Grant Thornton έλεγξε και πιστοποίησε τα έσοδα και τα αποθέματα του ομίλου της Jumbo, όπως επίσης και τα ταμειακά της διαθέσιμα, τα οποία και ανέρχονται σε 436,9 εκατ. ευρώ.

    Η τελευταία αυτή παράμετρος, των ταμειακών διαθεσίμων, ήρθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που, όπως λένε οι διαθέσιμες πληροφορίες, ζήτησε να έχει αναλυτική εικόνα για τα μετρητά που έχει η Jumbo στις τράπεζες. Εγχώριες και ξένες.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από τρεις μέρες η Jumbo παρείχε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλα τα απαιτούμενα παραστατικά από τα οποία και πιστοποιείται ότι διαθέτει στα ταμεία της τα 436,9 εκατ. ευρώ.

    Στον απόηχο των εξελίξεων της υπόθεσης Παπαευαγγέλου, η Jumbo ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι οι οποιεσδήποτε συναλλαγές με εταιρείες συμφερόντων Παπαευαγγέλου εξαντλούνται στην καταβολή αμοιβών και μπόνους προς τον πρώην αναπληρωτή αντιπρόεδρο, καθώς επίσης και στο ετήσιο μίσθωμα που καταβάλλεται για ακίνητο ιδιοκτησίας στο Μοσχάτο.

    Στο χρηματιστήριο, η μετοχή της εταιρείας Jumbo, δύο ώρες μετά την έναρξη των συναλλαγών, κινείτο σε ανοδική τροχιά, σημειώνοντας άνοδο 0,93%, στην τιμή των 13,06 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Βακάκης (Jumbo) «χρυσώνει» με 1,7 εκατ. ευρώ μετρητά την οικογένεια Παπαευαγγέλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ρονάλντο, ο Λε Μπρον Τζέιμς και το χλιδάτο Destiny Resort Villas των Παπαευαγγέλου στη Μύκονο



    ΣΧΟΛΙΑ