• Business

    JPMorgan Chase: Ζευγάρι κατηγορεί την τράπεζα ότι πούλησε κοσμήματα 10 εκατ. δολαρίων από την θυρίδα του

    JPMorgan


    Ένα ζευγάρι από τις Φιλιππίνες μήνυσε την JPMorgan Chase ισχυριζόμενο ότι η τράπεζα πούλησε κοσμήματα αξίας 8 έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε τοποθετήσει σε θυρίδα στη Νέα Υόρκη.

    Ο Χόρχε και η Στέλλα Αρανέτα ζουν στις Φιλιππίνες, αλλά έχουν ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την αγωγή που υπέβαλαν στις 22 Μαρτίου 2022, αναφέρει το businessinsider.

    Οι μηνυτές ισχυρίζονται ότι η τράπεζα άνοιξε τέσσερις από τις επτά από τις θυρίδες που είχαν στην κατοχή τους, επειδή δεν είχαν πληρώσει το ενοίκιο τους.

    Όπως υποστηρίζουν ο λόγος που δεν έκαναν τις πληρωμές ήταν επειδή η τράπεζα έστειλε τους λογαριασμούς σε λάθος διεύθυνση.

    Η τράπεζα έστειλε δύο τελικές ειδοποιήσεις για την ανανέωση δύο θυρίδων σε ταχυδρομική θυρίδα της Λουιζιάνα που δεν τους ανήκε, όπως υποστήριξαν. Έτσι, τα ειδοποιητήρια επιστράφηκαν στην τράπεζα.

    Η αγωγή δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το πώς οι Aρανέτα τελικά συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν πληρώσει για τις θυρίδες, αλλά έλεγε ότι πλήρωσαν το οφειλόμενο ποσό εξ ολοκλήρου τον Οκτώβριο του 2019 όταν βρέθηκαν αυτοπροσώπως στην τράπεζα για να ανανεώσουν τις μισθώσεις. Η τράπεζα τους διαβεβαίωσε εκείνη τη στιγμή ότι θα επιστραφούν τα τιμαλφή που τους αφαιρέθηκαν.

    Ωστόσο, η JPMorgan προχώρησε στη δημοπρασία των αντικειμένων.

    Το ζευγάρι υπολογίζει ότι το περιεχόμενο των θυρίδων είχε αξία 8 έως 10 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, δεν παρείχαν στοιχεία για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό.

    Η JPMorgan πούλησε τα αντικείμενα έναντι 552.700 δολαρίων στις αρχές του καλοκαιριού του 2020, σύμφωνα με την καταγγελία.

    Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

    Τώρα, το ζευγάρι ζητά αποζημίωση για τα κοσμήματα του.

    Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι το περιεχόμενο των θυρίδων περιλάμβανε κοσμήματα, ρολόγια Rolex και χρυσά νομίσματα. Συγκεκριμένα, υπάρχει μία λίστα πέντε σελίδων με εικόνες από τα αντικείμενα που το ζευγάρι υποστηρίζει ότι είχε στην κατοχή του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σπάνιο Patek Philippe πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 5,8 εκατ. δολαρίων

    Οι Ρώσοι ήπιαν πέρυσι 1,9 εκατομμύρια μπουκάλια σαμπάνιας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

     



    ΣΧΟΛΙΑ