• Business

    JPMorgan: Μπαίνει στην Volkswagen εξαγοράζοντας το τμήμα πληρωμών

    • NewsRoom
    JP Morgan

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    Η JPMorgan ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξαγόρασε το 75% του τμήματος πληρωμών της Volkswagen.

    Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός δήλωσε ότι η εταιρία θα εισέλθει στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για πρώτη φορά, ενώ παράλληλα η συμφωνία θα συμβάλλει στην επέκταση των δυνατοτήτων των ψηφιακών πληρωμών.

    Η JPMorgan δήλωσε ότι με την πάροδο του χρόνου, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν την πλατφόρμα της Volkswagen για να καλύψουν αγορές εκτός του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    «Σχεδιάζουμε να βασιστούμε στην καινοτόμο βάση της Volkswagen Financial Services στην υπάρχουσα πλατφόρμα και να εφαρμόσουμε την παγκόσμια κλίμακα της εμπειρογνωμοσύνης μας στις πληρωμές για να ανταποκριθούμε στις εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών στον χώρο των αυτοκινήτων και όχι μόνο», δήλωσε ο Shahrokh Moinian, επικεφαλής των χονδρικών πληρωμών της EMEA στην JPMorgan.

    Ωστόσο, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν ακόμα.

    Όπως αναφέρει το cnbc το τμήμα πληρωμών της Volkswagen ιδρύθηκε στο Λουξεμβούργο το 2017, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της εταιρίες να αγοράζουν και να ενοικιάζουν αυτοκίνητα, να πληρώνουν για θέσεις στάθμευσης και να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα.

    Ωστόσο τα νέα δεν ενίσχυσαν πολύ την τιμή της μετοχής της Volkswagen, η οποία μειώθηκε πάνω από 2% την Τετάρτη εν μέσω μεγάλης πτώσης στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Το τμήμα πληρωμών της γερμανικής αυτοματοποίησης θα υπάγεται στον έλεγχο των επιχειρήσεων χονδρικής πώλησης της JPMorgan. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η JPMorgan υπαινίχθηκε ότι οι δύο επιχειρήσεις μπορούν να αλλάξουν το εμπορικό σήμα της επιχείρησης μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

    Είναι η τελευταία επένδυση σε μια σειρά εξαγορών και επενδύσεων του JPMorgan φέτος. Η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει βρετανικό διαχειριστή πλούτου Nutmeg και OpenInvest, μια πλατφόρμα με έδρα το San Francisco επικεντρωμένη σε δεοντολογικές επενδύσεις, τον Ιούνιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοδικό περιθώριο 30% στη μετοχή της Alpha Bank βλέπει η JPMorgan

    JP Morgan για Ελλάδα: Η πιο «φθηνή» αγορά στην Ευρώπη με υψηλές μερισματικές αποδόσεις



    ΣΧΟΛΙΑ