• Business

    Jacek Olczak (Philip Morris): Παρελθόν το παραδοσιακό τσιγάρο σε 10 χρόνια – Έφθασαν τα 19 εκατ. οι χρήστες του IQOS

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Jacek Olczak, Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris


    Στον τερματισμό των επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη των παραδοσιακών τσιγάρων αναφέρθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris, τονίζοντας πως οι πόροι του προγράμματος R&D της πολυεθνικής κατευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά (99%) στα εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος που περιέχουν λιγότερη νικοτίνη.

    Ο κ. Jacek Olczak στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο αμερικάνικος κολοσσός της καπνοβιομηχανίας για έναν «κόσμο χωρίς τσιγάρο», μέσα από την προώθηση νέων προϊόντων που είναι λιγότερο επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό και εμφανίστηκε πεπεισμένος για την επίτευξη του στόχου της, παρά την επιφυλακτικότητα που υπάρχει. Όπως χαρακτηριστικά είπε, το θέμα πλέον δεν είναι εάν θα πετύχουμε τον στόχο, αλλά πότε, προσθέτοντας πως με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η οποία προοδεύει μπορεί να εξαλειφθούν τα παραδοσιακά τσιγάρα μέσα στην επόμενη δεκαετία!

    Όπως είπε, ολοένα και περισσότερες χώρες στον κόσμο εξετάζουν τη λύση των εναλλακτικών προϊόντων καπνίσματος, κάνοντας ειδική αναφορά στην αδειοδότηση του IQOS από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ως προϊόν καπνού διαφοροποιημένου κινδύνου.

    Σημείωσε μάλιστα πως η απήχησή του IQOS (προϊόν θέρμανσης καπνού) αυξάνεται μέρα με την μέρα και ήδη καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος των πωλήσεών της Philip Morris, το οποίο διαμορφώθηκε στο 28% στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ενώ εκτίμησε πως το ποσοστό αυτό μπορεί να φθάσει στο 50% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

    Επισήμανε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 19 εκατομμύρια χρήστες IQOS σε όλο τον κόσμο.

    Στάθηκε επίσης στο λανσάρισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε δοκιμαστικά από τη Νέα Ζηλανδία ενώ αναφέρθηκε και στην επένδυση της Philip Morris σε μια εταιρεία τεχνολογίας στο Ισραήλ, η οποία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα γύρω από το κάπνισμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρέας Καλαντζόπουλος: Ο Έλληνας πρόεδρος της Philip Morris που θέλει έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο!

    Imerys: «Στήνει» στην Ελλάδα κέντρο για λογιστικές υπηρεσίες – Θα εξυπηρετεί 14 ευρωπαϊκές χώρες

    Jysk: «Ανεβάζει τον πήχη» στην Ελλάδα – Τι καινούριο σχεδιάζουν οι Δανοί λιανεμπόροι

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ