• Business

    J. Allen (Hard Rock) στο mononews: «Πιστεύουμε στην Αθήνα και στην Ελλάδα – Ήρθαμε για να μείνουμε»

    Ο James F. Allen, πρόεδρος της Hard Rock International


    Ηγείται μιας από τις πιο διάσημες εταιρείες στον κόσμο, με ισχυρό αποτύπωμα στο χώρο της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας. Θεωρείται από τους ειδικούς στη βιομηχανία τυχερών παιγνίων, με εμπειρία 39 χρόνων, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ολοκληρωμένα τουριστικά projects ανά την υφήλιο. Τώρα φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο Ελληνικό έναν παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό προορισμό, επενδύοντας πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ο λόγος για τον James Allen, πρόεδρο της «Hard Rock», ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς για την άδεια καζίνο.

    Το mononews.gr συνομίλησε με τον κ. Allen στο κατάστημα της Hard Rock Cafe στο Μοναστηράκι στο περιθώριο της εκδήλωσης και κατέγραψε μερικές από τις σκέψεις του για τη νέα επένδυση που σχεδιάζει στην Ελλάδα -εφ’ όσον βέβαια τελεσφορήσει η προσπάθειά τους στο σχετικό διαγωνισμό- αλλά και τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων και την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

    Η συζήτηση αναπόφευκτα ξεκινάει με τα εμπόδια και τις αλλεπάλληλες παλινωδίες από την προηγούμενη κυβέρνηση στην έναρξη της ανάπλασης στο Ελληνικό, η οποία παρά τις καιρούς εξαγγελίες παραμένει στα χαρτιά εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

    Για τον άνθρωπο που έχει υπάρξει διευθυντικό στέλεχος στις εταιρείες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και στη διεθνούς φήμης αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton η καθυστέρηση είναι αναμενόμενη για τέτοιου είδους projects, με τέτοιο μέγεθος σε όποια χώρα και εάν γίνονται.

    «Καταλαβαίνουμε ότι σε τέτοιου είδους projects, είτε είναι στην Ιαπωνία είτε στη Βαρκελώνη, χρειάζονται χρόνο», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η εταιρεία του σέβεται τις διαδικασίες και τον χρόνο που απαιτείται, όπως και όταν υπάρχει κυβερνητική αλλαγή στην χώρα.

    Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Allen ξεκαθαρίζει πως η Hard Rock παραμένει δεσμευμένη στην χώρα σε μακροχρόνιο ορίζοντα.

    «Τι ρόλο έπαιξε η αλλαγή κυβέρνησης στην απόφασή σας να ενδιαφερθείτε για το Ελληνικό;», ρωτάμε τον πρόεδρο της Hard Rock.

    Το έμπειρο στέλεχος απαντά πως δεν θεωρεί πως έπαιξε ρόλο, επισημαίνοντας πως η εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

    Σπεύδει πάντως να υπογραμμίσει πως ο ενθουσιασμός που δείχνει η κυβέρνηση της ΝΔ για την ανάπλαση του Ελληνικού, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση της οικονομίας σίγουρα βοηθάει. Κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο «επιθετικό», όπως το χαρακτήρισε, χρονοδιάγραμμα που έθεσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, το οποίο προβλέπει την έναρξη των εργασιών κατασκευής στις αρχές του επόμενου έτους.

    Ο κ. Allen, κληθείς τέλος να σχολιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ικανότητά της να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, τονίζει πως η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι πέντε χρόνια πριν και πριν από δέκα χρόνια. Επισημαίνει μάλιστα πως όλες οι «οικονομίες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους», ωστόσο η Hard Rock λόγω του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου της, μπορεί και ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες.

    Κάτι που όπως λέει έκανε και στην Ελλάδα στην οποία επένδυσε εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση, δημιουργώντας ένα νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (Μοναστηράκι), ενώ κλείνει λέγοντας πως η Hard Rock πιστεύει στην Αθήνα και στην Ελλάδα σε μακροχρόνιο ορίζοντα.



    ΣΧΟΛΙΑ