ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με πτώση άνω του 1% κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες στο -0,61% κλείνοντας στις 23.960 μονάδες.
Αιτία της πτώσης υπήρξε έκθεση της JPMorgan η οποία χαμήλωσε τις σύσταση της για τις κινεζικές μετοχές σε «ουδέτερη» ενώ τηρεί αρνητική στάση έναντι του γουαν και την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, ενόψει της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ το προσεχές έτος.
Στο ταμπλό, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 1,97%, ο Sensex στην Ινδία χάνει 2,18%, ο IDX στην Ινδονησία κινείται με απώλειες 1,7%, ο STI στη Σιγκαπούρη βρίσκεται στο 1,05% και ο Kospi στην Ν. Κορέα τερμάτισε τις συναλλαγές στο -1,52%.
Η μόνη… λαμπρή εξαίρεση στην περιοχή ήταν η αγορά της Αυστραλίας με το δείκτη ASX να κλείνει με άνοδο 0,49% στις 6.176,30 μονάδες.
Οι όγκοι συναλλαγών ήταν περιορισμένοι καθώς η αγορά στην Κίνα παραμένει κλειστή μέχρι και αύριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άρης Αρβανιτάκης: Με τον «Φοίνικα Νηογνώμων» πιστοποιούμε και παρακολουθούμε συνολικά 5.586 πλοία
- Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών που προσέγγισαν τα 1,7 δισ. δολάρια στο εξάμηνο
- Τραπεζικές μετοχές: Οι υπεραξίες των 15+2,1 δισ. ευρώ, τα 10 reports και που φτάνουν τα περιθώρια ανόδου των τιμών
- Η εβδομάδα των μεγάλων ρεβάνς (και των εσόδων…) για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.