• Business

    Υπουργείο Υποδομών: Συνεργεία πραγματοποιούν αυτοψίες στην Αττική για τις πυρκαγιές – Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

    Κώστας Αχ. Καραμανλής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

    Κώστας Αχ. Καραμανλής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών


    Συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν αυτοψία στην Αττική σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης.

    Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές δύο ομάδες μηχανικών πραγματοποιούν μία πρώτη αυτοψία. Η πρώτη ομάδα κατευθύνεται στο Παίδων Πεντέλης και η δεύτερη στο Δημαρχείο Παλλήνης.

    Οι μηχανικοί σε συνεργασία με το Δήμο θα κάνουν μία αρχική αυτοψία στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη φωτιά, ενώ αναμένεται να γίνουν έλεγχοι σε δεύτερο χρόνο, οι οποίοι ωστόσο δε θα ξεκινήσουν σήμερα.

    Πηγές προσκείμενες στο Υπουργείο επισημαίνουν πως πρόκειται για έναν ανεπίσημο έλεγχο της κατάστασης και πως η οποιαδήποτε επίσημη καταγραφή θα γίνει ύστερα από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    Σημειώνεται πως οι φωτιές ξεκίνησαν χθες από το Νταού Πεντέλης και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν στο Ντράφι, τη Διώνη, την Παλλήνη, την Ανθούσα και την Παλαιά Πεντέλη.

    Χθες εξαιτίας της φωτιάς στην Πεντέλη είχαν κλείσει μεγάλα τμήματα της Αττικής Οδού ωστόσο με νεότερη ενημέρωση σήμερα το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς αεροδρόμιο. Η Αττική Οδός είχε κλείσει από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Πεντέλης στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

    Διαβάστε επίσης

    ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μετά την πυρκαγιά στην Πεντέλη

    Φωτιά στην Πεντέλη: 34 πολίτες στο νοσοκομείο λόγω της πυρκαγιάς

    Φωτιά στην Πεντέλη: Πώς καθησυχάζουμε τα παιδιά, πώς βοηθάμε τον εαυτό μας



    ΣΧΟΛΙΑ