• Business

    Υπόθεση Folli Follie: Οι φωτογραφίες που κατά την QCM «καίνε» τη διοίκηση Κουτσολιούτσου

    • NewsRoom
    Folli Follie


    Ένα από τα στοιχεία με τα οποία η Quintessential Capital Management τεκμηριώνει την έκθεση-κόλαφο για την οικονομική κατάσταση του Ομίλου Folli Follie είναι οι φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν ότι πολλά από τα καταστήματα που δηλώνει ο Όμιλος στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν!

    Η βάση δεδομένων της Quintessential Capital Management, που σήμερα το πρωί προκάλεσε πανικό στους επενδυτές της Folli Follie, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα που δίνει προς τα έξω η εταιρεία είναι πλασματική, δημιουργήθηκε από ομάδες αναλυτών που προχώρησαν σε εκτεταμένη έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσον είναι ανοικτά τα σημεία πώλησης που δηλώνει ο Όμιλος Folli Follie. Οι ομάδες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με κάθε σημείο πώλησης ξεχωριστά, επιβεβαίωσαν τα ευρήματά τους με online αναζητήσεις, όπως για παράδειγμα τσεκάροντας αν τα καταστήματα εμφανίζονται στο Google Maps ή οπουδήποτε αλλού, ενώ προχώρησαν και σε επιτόπιους ελέγχους.

    Τα ευρήματα

    Από τα 630 καταστήματα που φέρουν το σήμα Folli Follie, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση μόνο 289 επιβεβαιώθηκαν ως ανοικτά. Τα 154 βρέθηκαν κλειστά, ενώ για άλλα 92 υπάρχει η υποψία ότι είναι κλειστά. Μετά την έρευνα που πραγματοποίησε, η Quintessential αναφέρει πως το πλήρες δίκτυο της FF περιλαμβάνει από 289 έως 381 καταστήματα, τα μισά δηλαδή από εκείνα που αναφέρονται στην ετήσια έκθεση του 2017.

    • Τα περισσότερα σημεία πώλησης Folli Follie τα οποία είναι κλειστά ή για τα οποία υπάρχει η υποψία ότι δεν λειτουργούν βρίσκονται στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς σύμφωνα με την διοίκηση του Ομίλου το 70% των εσόδων του και το 100% των λειτουργικών εσόδων προέρχονται από την Ασία. Η καλύτερη εκτίμηση που μπορεί να γίνει σχετικά με το δίκτυο του Ομίλου στην Ασία είναι πως τα σημεία πώλησης είναι από 172 έως 208.
    • Ένας μεγάλος αριθμός από σημεία πώλησης τα οποία ελέγχθηκαν δεν ήταν καταστήματα της Folli Follie. Πρόκειται για καταστήματα τα οποία έχουν στις βιτρίνες τους και άλλα brands με τα προϊόντα της Folli Follie να έχουν απλώς μία «θέση» σε αυτά.
    • Πολλά από τα σημεία πώλησης τα οποία ελέγχθηκαν εμφανίζονται κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο ορισμένες φορές ξεπερνάει ακόμη και τον έναν χρόνο.
    • Πολλά από τα σημεία πώλησης φαίνεται πως είναι ένα βήμα πριν από το «λουκέτο», καθώς, όπως υποστηρίζει το προσωπικό τους, θα κλείσουν μόλις ξεπουληθεί το απόθεμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Ανήσυχοι οι τραπεζίτες, «γονατίζει» το ομόλογο, «φωτιά» στα παράγωγα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Folli Follie – 108 εκατ. χάνει η οικογένεια Κουτσολιούτσου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζώρτζης & Δημήτρης Κουτσολιούτσος (Follie Folli): Πώς έχασαν 108 εκατ. σε μια ημέρα, η πικρή έκθεση της QCM, το πάρτι υπερπαραγωγή και οι δικαστικές διενέξεις



    ΣΧΟΛΙΑ