• Business

    ΗΠΑ: Σε πέντε μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Trump Organization

    • NewsRoom
    Άλεν Βάισελμπεργκ

    Άλεν Βάισελμπεργκ


    Ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του Trump Organization, Άλεν Βάισελμπεργκ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών αφού ομολόγησε την ενοχή του για πολλαπλές φορολογικές κατηγορίες στο πλαίσιο έρευνας για τις επιχειρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

    Πάντως, ο 75χρονος Βάισελμπεργκ θα μπορούσε να αποφυλακιστεί νωρίτερα, αν επιδείξει καλή συμπεριφορά.

    Ο πρώην οικονομικός διευθυντής έχει ήδη πληρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους και πρόστιμα ως μέρος συμφωνίας με τις Αρχές, υπενθύμισαν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με το NBC News.

    Ο Βάισελμπεργκ ομολόγησε την ενοχή του σε 15 κατηγορίες τον περασμένο Αύγουστο, για αυτό που οι εισαγγελείς αποκάλεσαν «συστηματική» εξαπάτηση πολιτειακών και ομοσπονδιακών φορολογικών αρχών για περισσότερα από 15 χρόνια. Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν κατηγόρησε τον Βάισελμπεργκ ότι έλαβε περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε μυστική αποζημίωση ως μέρος αυτού του «συστήματος φοροδιαφυγής».

    Ο ίδιος δήλωσε ένοχος, προκειμένου «να βάλει τέλος σε αυτή την υπόθεση και τους πολυετείς νομικούς και προσωπικούς εφιάλτες που έχει προκαλέσει σε αυτόν και την οικογένειά του», δήλωσε τότε ο δικηγόρος του, Nicholas Gravante. «Αντί να ρισκάρει την πιθανότητα φυλάκισης 15 ετών, συμφώνησε να εκτίσει 100 ημέρες», είπε ο Gravante.

    Δύο θυγατρικές του Οργανισμού Trump καταδικάστηκαν τον περασμένο μήνα για μια σειρά από οικονομικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής απάτης και της πλαστογράφησης επιχειρηματικών αρχείων μετά από δίκη με κατάθεση του Βάισελμπεργκ, ο οποίος συμφώνησε να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς.

    Ο Βάισελμπεργκ εργαζόταν για την οικογένεια του Τραμπ από το 1973. Φέρεται να κατέθεσε τον Νοέμβριο ότι εξακολουθεί να πληρώνεται από το Trump Organization και ότι η εταιρεία πληρώνει τους δικηγόρους του.

    Αν και ο  πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κατηγορήθηκε για την υπόθεση, κατήγγειλε την δίκη ως «συνέχεια του Μεγαλύτερου Πολιτικού Κυνηγιού Μαγισσών στην Ιστορία των ΗΠΑ».

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Δεν υλοποιείται καμία κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

    Microsoft: Επενδύει 10 δισ. δολάρια στην εταιρεία πίσω από το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT



    ΣΧΟΛΙΑ