• Business

    «Μάχη» Μασκ – Αρνο για τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla Inc, έχασε προχωρινά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, καθώς φαίνεται ότι του στοίχισε πολύ ακριβά η πώληση μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκ. δολαρίων.

    Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά περίπου 4%.

    Σύμφωνα με το περιοδικό, ο άτυπος “τίτλος” περνάει πλέον στον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό (και την οικογένειά του), τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

    Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η μικρή επιβράδυνση της πτώσης της μετοχής της Tesla (πλέον πτώση κατά 3,8%) ξαναέφερε τον Μασκ οριακά μπροστά από τον Αρνό, με την «μάχη» για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου να συνεχίζεται.

    Πέρσι ο Αρνό βρισκόταν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας του Forbes, πίσω από τον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με το περιοδικό, η προσωπική περιουσία του ανέρχεται σήμερα στα 185,4 δισεκ. δολάρια, έναντι 185,3 δισεκ. δολαρίων του Μασκ.

    Διαβάστε επίσης

    Έλον Μασκ: Καταγγελίες και επίσημη έρευνα κατά της θυγατρικής Neuralink



    ΣΧΟΛΙΑ