• Business

    Ambrosia Capital για Intralot: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος 1,55 ευρώ ανά μετοχή

    • NewsRoom
    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)


    Στην κάλυψη της μετοχής της Intralot προχωρά η Ambrosia Capital βάζοντας τιμή στόχο για το 12μηνο τα 1,55 ευρώ ανά μετοχή και δίνοντας σύσταση «αγορά».

    Πιστεύουμε, σημειώνει, ότι οι μετοχές θα επωφεληθούν από τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:

    • Νέα συμβόλαια μαζί με αποδεδειγμένη δυναμική ανάπτυξης του πυρήνα των δραστηριοτήτων για αύξηση των εσόδων,
    • Βελτιστοποιημένες δραστηριότητες για τη συνέχιση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ενίσχυσης των περιθωρίων κέρδους,
    • Απομόχλευση του ισολογισμού που μπορεί να οδηγήσει σε επαναξιολόγησης (re-rating).

    Τα νέα συμβόλαια μαζί με την αποδεδειγμένη δυναμική ανάπτυξης του πυρήνα των δραστηριοτήτων οδήγησαν τα υποκείμενα έσοδα από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες σε αύξηση κατά 8,6% σε ετήσια βάση το 9μηνο-23 (εξαιρούνται δραστηριότητες στη Μάλτα) και δείχνουν ανθεκτικότητα.

    Τα μακροχρόνια συμβόλαια και το εξαιρετικό ιστορικό ανανέωσης διασφαλίζουν τις κορυφαίες επιδόσεις της, ενώ η εταιρεία προσβλέπει σε νέα συμβόλαια που θα είναι διαθέσιμα σε αρκετές περιοχές, με τις ΗΠΑ ως τον κύριο τομέα εστίασης.

    Η στροφή της εταιρείας σε συμβόλαια υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη βάση κόστους θα ωθήσει τα περιθώρια EBITDA σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, φτάνοντας τελικά το όριο του 38,2% το 2026.

    Η Intralot απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα των υψηλότερων περιθωρίων EBITDA στις δραστηριότητες στις Η.Π.Α. καθώς και της χαμηλότερης βάσης κόστους, που αποδίδεται στην έδρα της στην Ελλάδα.

    Μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση ενός ομολόγου λιανικής και ενός κοινοπρακτικού δανείου για την αναχρηματοδότηση του ανεξόφλητου χρέους της.

    Η Intralot, με 126 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της ΑΜΚ προχώρησε στη μερική εξαγορά των ομολογιών της, λήξης Σεπτεμβρίου 2024 με ανεξόφλητο ποσό 356 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Σκρέκας: Θα διορθώσουμε τις στρεβλές εμπορικές πρακτικές

    ΔΕΗ: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για εγκατάσταση σημείων ταχυφόρτισης

    W Marine (Γιάννης Β. Σαραντίτης): Αγόρασε το 17ο πλοίο, αξίας $25,5 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ